Foto: Mostphotos

Avliden bilförare saknade körkort

Dödsolyckan som krävde två liv i helgen kan ha orsakats av att den avlidne mannen kört för fort. – Det är vad vittnen uppgett, nu ska ärendet utredas, säger Jonas Rickeborn på polisen. Mannen, som var i 20-årsåldern, saknade dessutom körkort.

  • Publicerad 11:18, 12 okt 2020

Det är trafikenheten i Uppsala som ska utreda vem och vad som orsakade olyckan på väg 263 i Håbo där en 45-årig kvinna från Håbo och en man från Sigtuna kommun omkom.

Vittnen har uppgett att kvinnan, som körde en hästtransport, försökte väja, men att den yngre mannen i sin BMW ändå körde in i transportbilen.

I den fanns även kvinnans dotter och en häst. Dottern ådrog sig inga svåra fysiska skador. Hästen kontrollerades av veterinär på plats och rapporteras ha klarat sig bra.

Men både den unge mannen och kvinnan som körde hästtransporten avled på platsen.

Båda bilarna togs i beslag för teknisk undersökning.

Jonas Rickeborn beskriver:

– Man kunde knappt se vilken typ av bil som mannens fordon var.

Hästtransporten hade främst skador i fronten och framme på vänster sida.

Redan nu står dock klart att Sigtunabon hade fått sitt körkort återkallat, enligt polisens uppgifter.

En anmälan om grovt vållande till annans död har upprättats.

Läs mer här.

Toppolitikerna om Coopflytten: ”Ett tungt men tyvärr inte förvånande besked”

Så kommenterar M och S beskedet från dagligvarujätten. Coops besked att de lämnar Broterminalen för en nybyggd jätteanläggning i Eskilstuna var ett faktum under förra veckan. Mitt i har pratat med Upplands-Bros toppolitiker för att bättre förstå: hur ska...måndag 19/10 13:10

Blåljusrapport: Inbrott, stölder och rattfylla

Helgen har varit lugn i Bålsta. Inbrott, stöld och olika nivåer av rattonykterhet är enda brotten i ett Bålsta som alltmer ofta tycks vara ganska lugnt - i alla fall sett till antalet anmälningar och...måndag 19/10 11:14