Det här uppger samhällsbyggnadsutskottets ordförande Jan Stefansson (KD) för Mitt i då han berättar mer om den trafikutredning som kommunen låtit göra med anledning av Icas planer i Brunna.

Utredning visar att på måndagar så kommer 2100 fordon köra till och från höglagret. Övriga vardagar rör det sig om 1900 fordon per dygn. På helgen uppskattas det bli 800 bilar. Merparten av dessa siffror motsvarar tung trafik.

https://www.mitti.se/nyheter/har-ar-planen-for-icas-nya-jattelager-i-brunna/repubq!9aAIi@J97MRutSCYbqIeg/

– Trafikutredningen säger att den befintliga vägsträckningen klarar av att svälja trafiken vad gäller den här etableringen. Men utredningen visar också att vissa tider kommer det kunna bli en större belastning. Vilket får oss inom politiken att vilja avlasta Granhammarsvägen oavsett, därför kommer vi verka för det, säger samhällsbyggnadsutskottets ordförande Jan Stefansson (KD).

Enligt Stefansson så är politiken ”hemskt överens” i frågan. Oppositionsrådet Camilla Janson (S) yrkande vid samhällsbyggnadsutskottets senaste möte för att utöver att skicka ut Icas planer på samråd: ”parallellt arbeta för en anslutningsväg mellan Kockbacka trafikplats och Brunna logistikområde”, detta yrkande bifölls.

Hur många jobb kommer det här att generera?

– Min uppfattning är att det här kommer kunna jämföras med Coop. Men det beror helt på vad Ica väljer att sen etablera här i Upplands-Bro, säger Jan Stefansson.