Samhällsbyggnadsutskottets ordförande Jan Stefansson (KD) och en visionsbild av planerna för det kommande lagerbygget i Brunna. Foto: Upplands-Bro kommun / Archus

”Avlasta Granhammarsvägen oavsett”

Det råder politisk enighet om att Granhammarsvägen måste avlastas med en ny anslutningsväg mellan Kockbacka trafikplats och Brunna logistikområde.

  • Publicerad 17:16, 26 feb 2021

Det här uppger samhällsbyggnadsutskottets ordförande Jan Stefansson (KD) för Mitt i då han berättar mer om den trafikutredning som kommunen låtit göra med anledning av Icas planer i Brunna.

Utredning visar att på måndagar så kommer 2100 fordon köra till och från höglagret. Övriga vardagar rör det sig om 1900 fordon per dygn. På helgen uppskattas det bli 800 bilar. Merparten av dessa siffror motsvarar tung trafik.

Här är planen för Icas nya jättelager i Brunna

– Trafikutredningen säger att den befintliga vägsträckningen klarar av att svälja trafiken vad gäller den här etableringen. Men utredningen visar också att vissa tider kommer det kunna bli en större belastning. Vilket får oss inom politiken att vilja avlasta Granhammarsvägen oavsett, därför kommer vi verka för det, säger samhällsbyggnadsutskottets ordförande Jan Stefansson (KD).

Enligt Stefansson så är politiken ”hemskt överens” i frågan. Oppositionsrådet Camilla Janson (S) yrkande vid samhällsbyggnadsutskottets senaste möte för att utöver att skicka ut Icas planer på samråd: ”parallellt arbeta för en anslutningsväg mellan Kockbacka trafikplats och Brunna logistikområde”, detta yrkande bifölls.

Hur många jobb kommer det här att generera?

– Min uppfattning är att det här kommer kunna jämföras med Coop. Men det beror helt på vad Ica väljer att sen etablera här i Upplands-Bro, säger Jan Stefansson.

En vecka med sprängningar längs Kockbackavägen

Kommunen bygger gång- och cykelväg. Under nästa vecka så kommer det sprängas längs med Kockbackavägen med anledning av kommunens gång- och cykelvägsbygge. Det hela påbörjas på måndag och pågår till fredag.fredag 16/4 17:40

Spridningen av covid minskar i Upplands-Bro

✔ Och så många har fått vaccinet. Antalet bekräftade fall av covid-19 i Upplands-Bro minskade under den senaste veckan. Samtidigt redovisas att 13 procent av kommunens invånare fått minst en dos av vaccinet.fredag 16/4 10:29