Spelplats. Här, i Hedvig Eleonora kyrka på Östermalm, hedras Avicii nästa vecka. Foto: Linda Gren

Avicii hyllas i kyrka på Östermalm

Avicii avled i april i år, men hans musik lever vidare. Under natten till måndag tilldelades han postumt ett pris vid MTV:s stora EMA-gala och nästa vecka hedras han med en mässa i Hedvig Eleonora kyrka på Östermalm.

  • Publicerad 16:36, 5 nov 2018

Tim Bergling, mer känd under artistnamnet Avicii, var en av landets största musikexporter och hans låtar var lika älskade på hemmaplan som internationellt. Närmare sju månader efter hans död fortsätter hyllningarna att strömma in och så sent som under natten till måndagen tilldelades han postumt priset för bästa svenska artist vid MTV:s stora EMA-gala.

Och även i Sverige lever hans musik vidare.

Här hyllas Avicii av sin gamla musiklärare

Nästa fredag, den 16 november, hedras Avicii med en mässa i Hedvig Eleonora kyrka på Östermalm. Musiken framförs av Hedvig Eleonora Vokalensemble under ledning av dirigenten och organisten Ulf Norberg medan Olle Liljefors och Jenny Lingesjö är präster.

– Vi hedrar minnet av Avicii med en mässa med hans fantastiska musik. Det blir bland annat "Wake me up", "Hey brother" och "Levels", skriver kyrkan på sin webbsida.

Tim "Avicii" Bergling växte upp på Östermalm och har tidigare hyllats av både graffitimålare och av Oscarskyrkan. Mässan, som inleds klockan 20, är gratis och ingen föranmälan krävs.

UPPDATERING

På grund av det stora intresset blir det två mässor under kvällen. Den andra mässan inleds klockan 22.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android