Även sportchefen Majstorovic lämnar BP

Först fick A-lagets tränare Luis Pimenta och Gancalo Pereira sparken från BP då de saknade förtroende från både spelartruppen och klubbledningen, detta efter vittnesmål om ett ledarskap med inslag av pennalism och sexism. Nu lämnar även sportchefen Daniel Majstorovic, som enligt flera spelare ska ha känt till Pimentas ledarstil utan att agera, sitt uppdrag.

  • Publicerad 09:05, 7 sep 2018

– Jag önskar föreningen all lycka under höstens matcher och i framtiden, säger Daniel Majstorovic i ett uttalande.
Det var för en vecka sedan som flera spelare från A-truppen vittnade anonymt i Aftonbladet om den portugisiske tränaren Pimentas ledarstil, med inslag av mobbning, sexism och rasism.

BP inledde en egen utredning, som resulterade i att både Pimenta och den assisterande tränaren Gonzalo Pereira fick lämna sina uppdrag.

Majstorovic visste men agerade inte

Enligt flera spelare larmades sportchefen Daniel Majstorovic för flera månader sedan om Pimentas ledarskap – men inget hände. Nu meddelar BP att även Majstorovic lämnar klubben.
– Jag vill tacka Daniel Majstorovic för hans insatser under det gångna året. Han hade ett svårt uppdrag att inför 2018 rekrytera en till stora delar ny trupp och det lyckades han med. Daniel är en professionell person med lång fotbollserfarenhet och har på ett bra sätt utvecklat delar av verksamheten, säger Henrik Nilsson, klubbdirektör.

Nu ska BP rekrytera en manager

BP kommer nu att utse en kombinerad tränar- och sportchefsroll, en så kallad manager.
– Vi tittar redan på alternativ till managerrollen och återkommer när en sådan finns att presentera, säger Henrik Nilsson.
Enlut Aftonbladet finns det fortfarande ett utbrett missnöje kring klubbdirektören och även BP:s ordförande Fredrik Bergholm. En källa uppger till tidningen att det mycket väl kan ske fler förändringar i organisationer inom en snar framtid.