Simhallar som stod i det närmaste oanvända större delen av våren. Stora idrottsanläggningar som fick den ena avbokningen efter den andra: Swim Open, Lars Winnebäck-konserten Stockholm Pride, Tough Viking. På det avbokningar från föreningar och skolor som inte längre kunde använda idrottsplanerna.

Pandemin har inte bara drabbat privata företag hårt. Även intäkterna för kommunen har sinat.

Klirret uteblev

I februari trodde idrottsförvaltningen att året skulle ge mer klirr i kassan från nyöppnade simhallar som GIH-badet, Tenstabadet och Forsgrénska. I stället kom corona och intäkterna föll och föll. När det var som värst i april backade intäkterna med hela 60 procent jämfört med 2019.

Allra mest har försäljningen av badinträde minskat på Husbybadet. Men även Eriksdalsbadet, Skärholmens sim- och idrottshall och Kronobergsbadet har haft betydligt färre badande 2020 än man trodde i budgetprognosen.

Svårt veta hur illa

Idrottsförvaltningen har även svårt att veta exakt hur illa ekonomin är. Beslutet att låta riskgrupper få förlänga sina träningskort gör att det är väldigt svårt att räkna. Frågan är nu exakt hur många 70+ som väljer att förlänga sina kort.

Idrottsdirektören Marina Höglund har gett förvaltningens tjänstemän i uppgift att se vad man kan spara på, men helt enkelt är det inte. Idrottshallar och planer har både en rad fasta kostnader och hyror att betala till fastighetskontoret.

Hon drar rapporten för idrottsnämnden på tisdag. Sedan blir det upp till politikerna att besluta hur man ska gå vidare.