Danderyds sjukhus. Foto: Åsa Sommarström

Även Danderyds sjukhus varslar – 250 tjänster ska bort

Som tredje sjukhus i Stockholms län meddelade Danderyds sjukhus att 100 anställda varslas som en del i att minska personalen med 250 personer.

  • Publicerad 11:07, 25 nov 2019

Krisen i vården i Stockholm fortsätter.

På måndagsmorgonen meddelade först Södersjukhuset att de varslar 100 anställda, och kort därefter följde Danderyds sjukhus.

100 anställda varslas som en del i att minska personalen med 250 personer.

– Vi har arbetat tillsammans inom sjukhuset för att hitta besparingar. Det är ett omfattande arbete och vi är ännu inte riktigt klara, säger Yvonne Haglund Åkerlind, vd på Danderyds sjukhus i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare har Karolinska meddelat att de varslar 600 tjänster. Det betyder att totalt 950 tjänster försvinner från de tre sjukhuset i Stockholms län.

Stora sparkrav på sjukhusen

Tillsammans med Södersjukhuset ska Danderyds sjukhus spara 600 miljoner kronor under nästa år för att få budgeten i balans. Till exempel har sjukhusen anställningsstopp och stopp för inhyrning av personal sedan den 24 oktober.

Samtidigt har politiken i Region Stockholm meddelat att inga mer pengar kommer att betalas ut för att täcka underskott inom sjukhusen.

Befogad oro

Nya varsel på de andra sjukhusen i länet var precis vad läkarföreningen i region Stockholm varnade för när Karolinska meddelade sina varsel.