August från Edsviken uttagen till World Cup i Ungern

August Eriksson gjorde så sent som i somras sin första internationella tävling på juniornivå då han simmade J-EM i Rom. Nu är det dags för nästa steg för den 17-åringen från Edsviken. Den 9–10 oktober tävlar han internationellt igen – men nu mot seniorer i World Cup i Budapest.

  • Publicerad 12:38, 1 okt 2021

Våra simmare får lära sig att tävla igen.

– Han gjorde bra ifrån sig på junior-EM och la sig runt sitt pers på de flesta distanser, och det är starkt då det var hans första internationella tävling bortsett från nordiska ungdomsmästerskap, säger Trotte Karlsson som är chefstränare i Turebergs Simklubb.

Efter JEM i Rom var August bara hemma i ett par dagar innan det var dags för svenska ungdomsmästerskapen – och där tog han guld på både 100 och 200 meter bröstsim.

– Efter det fick han lite sommarlov, men nu har han tränat på ett tag igen och Svenska Simförbundet tog ut honom till World Cup. Det är en chans att komma in och etablera sig på seniornivå. Motståndarna är simmare på hög nivå och de tävlar om lite prispengar, säger Trotte Karlsson.

Minst fem distanser

August kommer att simma 50, 100 och 200 meter bröstsim och 100 och 200 medley, plus antagligen någon lagkapp.

– Väldigt kul att det går framåt och att han får tävla igen nu när så mycket har ställts in i ett och ett halvt år. Det är nästan så att våra simmare får lära sig att tävla igen, säger Trotte Karlsson.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Regeringen miljardsatsar på polisen i Sollentuna och Solna

Nyheter Köper Sörentorp för 1,8 miljarder – "första prioritering är att knäcka gängen" Regeringen har beviljat 1,8 miljarder så att Fortifikationsverket kan köpa Sörentorp i Sollentuna och Solna för polisens räkning. Investeringen är ett led i regeringens arbete med att bekämpa den...fredag 1/7 10:15

Kulturskolan har anmälts för åldersdiskriminering

Nyheter Kvinna född 1984 påbörjade pianokurs – men var för gammal Diskrimineringsombudsmannen (DO) har startat en utredning av Kulturskolan i Sollentuna efter en anmälan från en kvinna född 1984 som fick höra att hon var för gammal för att gå en pianokurs. Beskedet...fredag 1/7 6:36