August från Edsviken uttagen till World Cup i Ungern

August Eriksson gjorde så sent som i somras sin första internationella tävling på juniornivå då han simmade J-EM i Rom. Nu är det dags för nästa steg för den 17-åringen från Edsviken. Den 9–10 oktober tävlar han internationellt igen – men nu mot seniorer i World Cup i Budapest.

  • Publicerad 12:38, 1 okt 2021

Våra simmare får lära sig att tävla igen.

– Han gjorde bra ifrån sig på junior-EM och la sig runt sitt pers på de flesta distanser, och det är starkt då det var hans första internationella tävling bortsett från nordiska ungdomsmästerskap, säger Trotte Karlsson som är chefstränare i Turebergs Simklubb.

Efter JEM i Rom var August bara hemma i ett par dagar innan det var dags för svenska ungdomsmästerskapen – och där tog han guld på både 100 och 200 meter bröstsim.

– Efter det fick han lite sommarlov, men nu har han tränat på ett tag igen och Svenska Simförbundet tog ut honom till World Cup. Det är en chans att komma in och etablera sig på seniornivå. Motståndarna är simmare på hög nivå och de tävlar om lite prispengar, säger Trotte Karlsson.

Minst fem distanser

August kommer att simma 50, 100 och 200 meter bröstsim och 100 och 200 medley, plus antagligen någon lagkapp.

– Väldigt kul att det går framåt och att han får tävla igen nu när så mycket har ställts in i ett och ett halvt år. Det är nästan så att våra simmare får lära sig att tävla igen, säger Trotte Karlsson.

Ny burgarkedja öppnar i Häggvik

Nyheter Lokalerna mot Bagarbyvägen börjar fyllas med restauranger Kroglokalerna i Häggviks handelsplats stod länge tomma, men nu börjar de sakta men säkert fyllas upp. Först ut att var Chop Chop för några veckor sedan. Och i dag, den 25 maj, öppnar hamburgarkedjan...onsdag 25/5 6:20

”SL:s biljettsystem är otydligt”

Nyheter Slukade alla biljetter på en gång Bengt Cederfelt trodde att det gick att köpa ett antal resor i SL-appen att "ha på lager", precis som med det nya gröna SL-kortet. Men inte. Allihop drogs när han aktiverade biljetten.tisdag 24/5 8:46