Åtta lärare i Danderyd nominerade till tv-sända lärargalan

Fler än 30 000 elever har nominerat sin favoritlärare till årets lärargala. Hela åtta av de nominerade lärarna till galan arbetar i Danderyd.

  • Publicerad 12:59, 6 nov 2019

Att vara lärare kanske är ett av samhällets viktigaste arbeten. Men de som gör ett bra jobb prisas sällan.

Lärargalan kom till för fyra år sedan och har som mål att göra just det – att prisa duktiga lärare. Till årets gala har fler än 30 000 elever i hela Sverige nominerat sin favoritlärare.

Hela åtta lärare från Danderyds skolor har nu nominerats till Lärargalan. De arbetar på Fribergaskolan, Kevingeskolan, Brageskolan, Mörbyskolan, Viktor Rydberg och Danderyds gymnasium.

En av de nominerade lärarna, Pernilla Furugren från Danderyds gymnasium, var även nominerad till min lokala Danderydshjälte i våras. Hon är glad över nomineringen till Lärargalan.

Lärargalan är ett fantastisk initiativ för att synliggöra och uppmärksamma lärares betydelse och arbete och genom detta även alla Sveriges fantastiska elever. Det känns oerhört hedrande och roligt att få vara en del av detta, säger Pernilla Furugren.

Eleverna är eniga – Pernilla är världens bästa lärare

 

Fakta

Här är de nominerade Danderydslärarna:

Yashar Nasirian, Fribergaskolan

Första terminen i sjuan var Yashar den enda lärare som lyckades få kontroll på vår klass. Vilket har skapat grunden till vår fina sammanhållning i klassen. Hans lektioner är något man alltid ser fram emot. Vi elever har fått en stor roll i undervisningen, då vi demokratiskt själva fått vara med och bestämma hur undervisningen ska gå till samt hur vi examineras. Yashar får en verkligen att synas, och glömmer ingen. Han lyser upp skolan, och gör den rolig! Alla bör ha en Yashar i sin undervisning!

Jenny Kihlmark, Brage skolan

Jenny är så himla duktig lärare i matematik! Om någon fråga ut i klassen hur man räknar med rest i division så berättar hon. Hon hjälper oss om vi har svårt att förstå och hon låter oss lyssna på musik det gör så att många tycker det är roligt. Jag själv är ganska duktig på matte men är inte så fördjupat i det. Så när jag säger att jag är dålig ger hon alltid komplimanger! Älskar dig Jenny

Cathrin Bäckström, Kevingeskolan

Cathrin är den bästa läraren i världen för att hon alltid vill ha vårt bästa och lär oss det så bra hon kan. Hon är alltid snäll och vill inspirera oss inom hennes kreativa ämnen. Tack vare henne har bild och slöjd varit det bästa och mest uppiggande ämnet jag har haft. Jag är väldigt tacksam och glad över att hon är min lärare. Hon ger oss all material vi behöver. Hon ger oss väldigt många råd för att inspirera oss. Hon har väldigt mycket tålamod när någonting är svårt. Lycka till Cathrin!

Pia Eneström, Viktor Rydbergs Samskola

Pia när jag mådde dåligt och kände att jag inte passade in, fanns du där. Du fick mig att inse hur speciell just jag var. Jag har aldrig haft särskild bra självförtroende jag hade svårt att hitta min väg framåt men det hjälpte du mig med. Du lärde mig att inte gå i andras fotspår, utan istället skapa mina egna. Det finns inga tillräckligt starka ord för att beskriva min tacksamhet till dig. Jag tycker du är värd att vinna det här priset så hårt som du jobbar för att vi ska lyckas! Tack Pia!

Pernilla Furugren, Danderyds Gymnasium

Denna lärare har stort engagemang & en stark vilja för att alla elever ska få rätt luft under sina vingar. Hon lägger ner sin tid & själ till alla elever, & eleverna kan se & känna det. Hon är godhjärtad,handlingskraftig,initiativrik,hjälpsam,kreativ & inspirerande.Hon visar lyhördhet,förståelse,respekt & skapar goda förutsättningar till alla elevers drömmar. Hon är en stjärna som sprider glädje, motivation & kunskap. Hon är en förebild. En lärare i världshistorien

Åsa Westergren, Kevingeskolan

Jag tycker att min mentor är väldigt bra på att lära ut och bra på alla grejer som nämns ovan, särkilt så är hon bra på att få oss elever att tänka nytt och att få oss (mig och mina vänner i alla fall) att vilja lära oss mer. Hon förbereder oss alltid jätte bra inför en situation (prov, etc) och försöker tänka på alla och få alla att känna sig ”välkomna” och en del av våran klass. Det blir också alltid roligt när Åsa har oss, hon skojar till det och gör det roligt men håller det professionellt💡.

Johanna Eldin Ericsson, Mörbyskolan

Hon är en underbar lärare som är alltid inspirerande och får mig att vilja lära mig mer. Hon är extremt lätt att prata med och stödjer allas åsikter samt tankar vilket gör att hon är som en vän till oss. Johanna delar med sig sina erfarenheter och får oss att känna mycket mindre stressade inför vår framtid.

Cecilia Jevring, Mörbyskolan

Cissi (Cecilia) är den bästa lärare jag någonsin har haft. Hon är snäll och rolig och hennes lektioner är de bästa på hela veckan. Jag ser alltid fram emot dem. På Cissis lektioner lär sig alla massor, hon inspirerar alla till att vilja lära oss massor, till att vilja lära oss mer. Hon får alla att kännas sig trygga och våga prata i klassrummet och hjälper alltid till. Hon får oss att tro på oss själva och uppmuntrar oss. Hennes lektioner är alltid tysta och vi har en jättebra arbetsro.

Källa: Lärargalan
Visa merVisa mindre

Under 2018 års Lärargala prisades en Danderyd för årets nytänkare. Det var Brett Paschal från Viktor Rydberg som fick det ärofyllda priset.

– Tack till min lärare som gjort oss till bättre personer, ökat våra språkkunskaper och förgyllt vår vardag, sa Elsa Ödquist, elev till Brett Paschal under förra årets gala.

Lärargalan tv-sänds för första gången och kommer att ledas av Mark Levengood och Lärargalans grundare Beata Kull.

Den 18 november koras vinnarna i olika kategorier under Lärargalan.