Åtta bilar skadades i helgens bilbränder i Tyresö – ingen gripen

Åtta bilar skadades i två olika bilbränder i helgen: en i Tyresö Strand och en i Krusboda. Polisen har inte gripit någon för bränderna. Partier kräver kameraövervakning på utvalda platser i kommunen.

  • Publicerad 10:05, 30 sep 2019

Det första larmet kom från Videvägen i Tyresö Strand vid 1-tiden natten till söndagen. Fyra bilar skadades i branden, uppger polisen som utreder skadegörelse genom brand.

– Vi misstänker att en eller flera medvetet tänt eld. Det är inte så vanligt att bilar självantänder av tekniska problem, ofta rör det sig om att anlagda bränder, säger Ola Åkesson, kommunpolis i Tyresö.

Bränderna i Tyresö – det här har hänt

Vittnen ska ha sett någon eller några personer i närheten av bilarna när branden började, enligt honom.

Ingen är gripen för branden i Tyresö Strand och inte heller för den vid Krusboda torg. Där fick polisen larmet vid 2-tiden samma natt. 

Flera bilar skadades i bilbranden i Krusboda i helgen. Foto: Janne Svensson

Också i Krusboda blev fyra bilar förstörda eller skadade. Även där finns vittnen.

Krusbodabons bilar förstördes i branden: ”Inte så jävla muntert”

Tror ni att bränderna har en koppling till varandra?

– Vid båda tillfällen har man sett personer i anslutning till att bränderna startade, det stärker misstanken om att de är anlagda. Men om det är samma som ligger bakom kan vi inte säga i nuläget.

Polisinsats i helgen

Tidigare i september skadades två bilar i en brand i Farmarstigen. Sist så många bilar brann som i helgen var i april i Tyresö Strand när 14 bilar skadades.

Då hade polisen nyligen haft en insats i Granängsringen. Så var också fallet den här helgen då polisinsatsen var i Granängsringen och Tyresö centrum och området där emellan.

Flera misstänkta för narkotikabrott efter helgens polisinsats

– Om bränderna har att göra med insatsen kan vi inte säga något om, det vet vi inte. Vi har inget konkret som pekar på det, säger Ola Åkesson.

Ola Åkesson är Tyresös kommunpolis. Foto: Stefan Källstigen

Polisen efterlyser vittnen.

– Är det personer som har sett någonting som kan sättas i samband med bränderna vill vi såklart komma i kontakt med dem, säger Ola Åkesson.

Kräver kameror

Med anledning av bilbränderna har både Moderaterna och Sverigedemokraterna i helgen uppmärksammat att de vill ha kameraövervakning på utvalda platser i kommunen.