Åtta års fängelse för kidnappning på Gärdet

Gärdesbon skulle sälja soffa på Blocket – men kidnappades och lämnades att dö på en enslig väg. En av kidnapparna – en 21-årig kvinna – döms nu till fängelse i åtta år.

  • Publicerad 14:15, 31 maj 2018

Mitt i har tidigare berättat om åtalet mot ett par i 20-årsåldern som kidnappade en kvinna som försökte sälja en soffa på Blocket.

Efter att ha drogat kvinnan, bundit henne och stoppat henne i en big bag-säck kördes offret upp till Norrtälje där hon dumpades på en avskild väg. Enligt åklagaren var avsikten att kvinnan skulle dö.

– Man har inte vidtagit några åtgärder för att hon skulle hittas. Tvärtom har man valt en plats där hon inte ska hittas. Hade hon inte kommit loss hade hon dött, har åklagaren Lucas Eriksson tidigare sagt till Mitt i Östermalm.

Försökte mörda

Nu har en 21-årig kvinna dömts till åtta års fängelse för människorov, rån och för försök till mord.

Efter domen säger åklagaren Lucas Eriksson till Mitt i att han är tillfreds med domen.

– Man har dömt som jag hade åtalat, så jag får vara nöjd, säger han.

Ska överklaga

Kvinnans advokat Carl Söderlund säger i sin tur att hon är missnöjd med domen och att hans klient ifrågasätter bevisningen.

– Hon anser att domen är felaktig och kommer att överklaga till högre instans.

Mannen utreds vidare

Den 24-årige man som också åtalats ska undergå en rättspsykiatrisk undersökning och får vänta på sin dom. Men Lucas Eriksson är övertygad att han kommer dömas.

– Rätten har konstaterat att det finns övertygande bevis mot honom också, säger åklagaren.