Försvinner. Återvinningsstationen i Arninge kommer att tas bort i slutet av maj. (Genrebild.) Foto: Linda Gren

Återvinningsstation stängs när bostäder byggs

Den 31 maj försvinner återvinningsstationen på Saluvägen i Arninge för att göra plats för det planerade fastighetsbygget i området.

  • Publicerad 14:36, 8 jun 2021

– Vi kommer behöva ta bort stationen i Arninge eftersom området just nu håller på och förändras och får nya fastigheter, säger Mikael Edenqvist, gruppledare för regionerna på förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI).

När stationen i Arninge försvinner kommer de boende istället få bege sig till stationen på Ullnavägen för att slänga sina kartonger, glas- och plastförpackningar.

Finns det någon risk att färre återvinner när det blir längre till stationen?

– Det blir alltid konsekvenser för människor när en station plockas bort och det kan bli problematiskt under en tid, men vi ser gärna att det finns en station i området för behovet finns, säger Mikael Edenqvist.

Oklart när ny kommer

Men i nuläget finns det ingen bestämd plats för en ny återvinningstation i Arninge och att bygga en kan ta upp till två år. FTI behöver då få tillåtelse av kommunen för att få använda marken. Samtidigt tror Mikael Edenqvist att en ny station kommer att finnas i Arninge framöver även om det är oklart var.

– Just nu är det lite för tidigt att säga var den skulle kunna ligga, det beror på hur området kommer att se ut.