Sjunger igen. Showgruppen Återsken har släppt en online-collaboration på youtube. Foto: Privat

Återsken ser framåt – och hoppas

Showgruppen Återsken har inte kunnat träffas och träna körsång på ett helt år. Men det har inte stoppat dem från att sjunga ihop. Nu har de släppt en ”online-collaboration”. – Det är första gången vi gör det här. Det känns kul. Och vi har fått en hel del positiv respons, säger körledaren Marcus Dannvik.

  • Publicerad 09:28, 15 maj 2021

I en virtuell studio har alla medlemmar, var och en, gått in i för att göra sångpålägg av sin stämma.

Återsken brukar arrangera ett par konserter varje år, en vårkonsert och en julkonsert. Men av uppenbara skäl blev det inga konserter förra året.

Och det återstår att se när gruppen får uppträda tillsammans igen.

Men Återsken har inte lagt ned – inte på långa vägar. De ses fortfarande varje vecka och tränar, om än digitalt.

– Varje torsdag i ett år har vi setts på Skype och tränat, säger Marcus Dannvik.

Sjunger ihop – digitalt

Återsken är en aktiv kör som är van att arbeta i projekt. Och de ville göra mer än att bara ses digitalt en gång i veckan för att träna.

Förra helgen släppte showgruppen en video, en ”online-collaboration” på youtube, där de tillsammans framför låten ”Just sing” från filmen Trolls.

– I en virtuell studio har alla medlemmar, var och en, gått in i för att göra sångpålägg av sin stämma, berättar Marcus Dannvik.

Detta har sedan mixats ihop med övriga stämmor och alla musikinstrument.

– Utöver detta har varje körmedlem även med enklaste tänkbara kamera spelat in sig själv hemma sjungandes sin stämma och sedan har alla klipp redigerats till en liten film, förklarar Dannvik och tillägger:

– Det är inte unikt, men det är första gången vi gör det här. Det känns kul. Och vi har fått en hel del positiv respons.

Hur mycket längtar du efter att kunna samla hela kören igen?

– Det är klart, man längtar jättemycket. Och det är det många som gör. Hela Kör-Sverige är i komaläge, säger Dannvik.

Hoppas på julkonsert

Det är oklart när Återsken kan ge en livekonsert igen.

Men planer finns..

– Det finns en förhoppning om en julkonsert. Vi har bokat en tid, men framtiden får utvisa hur det blir, säger Marcus avslutningsvis.

Hör "Just sing" här.

Nu blir det teater i Enköping igen

Nyheter Förra året ställdes den in. Men nu ser det ut att bli en teaterhöst i Enköping. – Det ska bli otroligt kul. Vi har väntat länge och är väldigt förväntansfulla, säger Christer Cedergren, ordförande i...fredag 11/6 14:07

Fjärdhundra redo för ny badsäsong

Nyheter Premiär. Utomhusbadet har öppnat. Nu öppnar Fjärdhundrabadet, mer upprustat än någonsin. Det äldre reningsverket är nu bortbytt för en nyare version, för att motverka driftstopp. Nu är det bara badgästerna som saknas.fredag 11/6 11:58