Bland annat måste det gjutas helt nya bassänger. Foto: Mitt i

Återinvigning av Högdalens simhall skjuts upp ett år

Högdalens sim- och idrottshall kan öppnas igen tidigast hösten 2021. Detta efter att man upptäckt att renoveringsbehoven var mycket större än vad man först trodde.

  • Publicerad 16:56, 22 okt 2019

Våren 2018 beslutades det att den kombinerade sim- och idrottshallen i Högdalen skulle renoveras. Då uppskattades det att simhallen skulle kunna öppna igen under hösten 2019, något som sedan sköts upp till augusti 2020.

Nu beräknas hallen vara klar för öppning först hösten 2021. Detta på grund av den ”omfattande sanering” som behövs, enligt fastighetskontoret.

Måste byggas helt nya bassänger

Under utredningen har det visat sig bland annat att bassängerna är i så dåligt skick att det inte räcker att renovera dem, utan att det helt måste gjutas nya. Det arbetet påbörjas nu.

Enligt fastighetskontoret så har simhallen väldigt stora renoveringsbehov, och vissa delar av renoveringen sköts i separata ärenden, så som upprustning av omklädningsrum och relaxavdelningen.

Budgeten låg ursprungligen på 42,5 miljoner kronor, något som alltså höjts med marginal. Nu ligger budgeten på 160 miljoner kronor, varav 27 miljoner hittills använts.

Ärendet ska upp i fastighetsnämnden den 29 oktober.