Här mördades 25-åringen i november förra året. Foto: Linda Dahlin

Åtal väntas för mordmisstänkt

Till en början var sju män misstänkta för dödsskjutningen av en 25-årig man bakom Akalla centrum i november förra året. Nu är det en mordmisstänkt kvar, och snart väntas åtal.

  • Publicerad 15:14, 3 maj 2016

I början av februari anhölls sju män misstänkta för dödsskjutningen av en 25-årig man bakom Akalla centrum natten mot den 13 november förra året.

Samtliga män greps i Västerås och Uppsala och var då skäligen misstänkta för mord eller medhjälp till mord.

Tre av dem häktades strax efteråt misstänkta för mord.

Nu är det bara en misstänkt för mordet, som har suttit häktad en längre tid.

– Han kommer att åtalas snart, säger polisinspektör Anders Hägglund på avdelningen för grova brott vid Västerortspolisen.

Polisen har ännu ingen misstänkt för dödskjutningen av den 15-årige pojken som mördades utanför sin port i Akalla den 19 januari i år.

Det senaste året har fler mord skett på öppen gata i Järva. Den 16 december förra året knivhöggs en Tenstabo ihjäl i Rinkeby.

Nu åtalas en 19-årig man misstänkt för mordet. Han har sedan december suttit häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet och har i förhör hävdat att han handlat i nödvärn.

Kammaråklagaren Per Bergmark har kallat en tidigare misstänkt person till att vittna, som han menar, kan styrka att mordet skedde uppsåtligen. Även en läkare och en tandläkare har kallats för att vittna för att beskriva hur offret skadats för att styrka att den åtalade inte ska ha handlat i nödvärn.

Efter mordet ska också den misstänkte 19-åringen ha gjort datasökningar på offrets anhöriga, enligt åtalet.