Vid 09.30 på morgonen den 16 november förra året avlossade en gärningsperson skott i närheten av Fridhemsplan. Foto: Michael Toll

Åtal nära för skottlossning på Fridhemsplan

En person väntas inom kort att åtalas för mordförsök i samband med skottlossningen på Fridhemsplan i november. Polisen fortsätter samtidigt att leta efter ytterligare en misstänkt gärningsman.

  • Publicerad 16:50, 10 jan 2019

Det var tidigt på morgonen den 16 november förra året som en skottlossning ägde rum vid Fridhemsplan. Enligt polisen ska en man i 30-årsåldern ha beskjutits och två personer ha setts fly. Kort efteråt hittades en pistol på platsen.

En av de två personerna, en man i 35-årsåldern, greps i samband med en fordonskontroll i början på december då det visade sig att han var efterlyst. Nu väntas han åtalas inom kort.

– Vi väntar bara på det slutgiltiga resultatet från NFC (Nationellt forensiskt centrum, reds anm.)  Vi har skickat in ett vapen för analys och ska snart få det sista av den, säger kriminalkommissarie Örjan Samuelsson.

Ögonvittne om skottlossningen: "Ren tur att han missade"

Mannen sitter sedan december häktad misstänkt för mordförsök, vilket Mitt i tidigare har berättat.

Samtidigt pågår sökandet efter den andra misstänkte mannen som ska ha flytt från platsen.

– Det är en person som vi inte har hittat, men vi håller på att leta. Det finns gott hopp om att vi kommer hitta honom också, säger Örjan Samuelsson.

Enligt Örjan Samuelsson är de inblandade kända av polisen sedan tidigare.

– Vi har våra egna teorier om vad som ligger bakom händelsen. Det man kan säga är att de håller på med brott och att de har blivit oense om något, säger han.

Efter att åtal väckts väntas rättegång hållas i slutet på januari.

Ingen gripen efter skjutning på Fridhemsplan