Yxa. I förundersökningen finns bilder på den söderslagna bilrutan. Foto: Polisen

Åtal: Man jagade taxichaufför med yxa

En man vägrade betala för sin taxiresa till Valsta. I stället ska han enligt ett åtal ha hotat att döda chauffören och jagat honom med yxa.

  • Publicerad 11:50, 27 maj 2021

Det var i augusti 2019 som en man åkte taxi till en adress i Valsta. Men någon betalning ska chauffören inte ha fått. Passageraren, en man i 40-årsåldern, misstänks i stället gått till anfall mot chauffören och jagat honom med en yxa.

Resan gick från Märsta till Valsta och kostade hundra kronor. När de kom fram ska en diskussion ha uppstått och den nu åtalade mannen skrek att han skulle döda honom och började rota i sin väska, enligt åklagaren.

Taxichauffören säger i förhör att han sprang ifrån platsen och mannen slog sönder en fönsterruta på taxibilen med yxan och jagade efter. Han kände allvarlig fruktan för sitt liv och sin hälsa.

Den åtalade mannen nekar till brott. Enligt honom ska han ha gett chauffören en 500-lapp för att betala resan med men taxichauffören hade ingen växel. Chauffören ska då ha låst bildörrarna.

Den åtalade anser sig ha blivit kidnappad av chauffören. Chauffören ska ha hoppat ut ur bilen och låst den. Det var då han slog sönder bilrutan med yxan för att kunna ta sig ut, menar mannen.

Han är nu åtalad för grovt hot mot tjänsteman, skadegörelse och vapenbrott. Förutom yxan ska han enligt polisutredningen ha haft ett elektriskt chockvapen i väskan.

Trasig bilruta. Foto: Polisen

Polisen söker vittnen efter mordet

Nyheter Fortfarande ingen gripen: "Flera personer inblandade" En tonåring blev mördad vid Märsta båtklubb i början på mars. Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för mordet.måndag 14/6 12:24

Ny lägstasiffra i antalet smittade

Nyheter Sigtuna fortfarande en bit efter i vaccineringstakt Vaccineringstakten är fortsatt hög och smittspridningen låg i norrort, enligt Folkhälsomyndighetens senaste rapport. "Umgås i en så liten krets som möjligt" uppmanar Anders Tegnell.fredag 11/6 10:26

De prisas för forskning om historien

Nyheter Ragnar och Bo har grävt upp Sigtunas okända historia Varje år delar Sigtuna Hembygdsförening ut ett Kulturpris vid nationaldagsfirandet. Det gick i år till Ragnar Fornö och Bo Jansson som forskar i stadens historia.torsdag 10/6 15:40

Sjuksköterskestudent gav tio gånger för hög dos

Nyheter Anmäls. Danderyds sjukhus lex Maria-anmäler misstaget. En patient på Danderyds sjukhus fick vårdas flera dagar extra efter att ha fått en för hög insulindos av en student. Nu lex Maria-anmäls händelsen.tisdag 8/6 11:30