Åtal för Sätramorden kan väckas: ”Utredningen i princip färdig”

Över ett halvår efter morden i Sätra är utredningen mot de två männen som sitter häktade klar. Åtal kan nu väckas på torsdag.

  • Publicerad 10:22, 11 nov 2019

Den 11 april skakades Sätraborna av det brutala dubbelmordet på två unga män, 18 och 20 år gamla, som hittades döda i en källare. I somras greps och häktades två män misstänkta för morden. Männen som är i 25-30-årsåldern och är hemmahörande i Skärholmen och Huddinge, misstänks på sannolika skäl.

Åtalet mot männen har tidigare skjutits upp flera gånger i väntan på de kriminaltekniska provsvaren från Nationellt forensiskt centrum, NFC. Men nu är utredningen klar och åtal kan väckas på torsdagen den 14 november – om försvaret inte vill ha kompletteringar.

– Jag vet inte än om det blir klart eller om jag kommer att begära förlängning. Utredningen är i princip färdig, men jag väntar på försvaret just nu, säger kammaråklagare Daniel Insulander.

Ingen gripen för andra mordet

Bara två dagar efter morden i Sätra sköts ytterligare en man ihjäl den 13 april. Ingen har ännu gripits för mordet.

Polisen har tidigare uppgett att man utreder ett eventuellt samband, men det är än så länge okänt om brotten har koppling till varandra.