Polisens teori är att paret som bodde på gården dödades någon gång mellan den 10 och den 15 januari i år. Foto: Åsa Sommarström

Åtal dröjer ytterligare efter dubbelmordet i vintras

Avspärrningsbanden är fortfarande kvar – åtta månader efter att paret som bodde på gården dödades. Det kommer att dröja ytterligare innan det blir rättegång. Mer tid behövs för utredningsarbetet, konstaterar åklagaren.

  • Publicerad 09:30, 9 sep 2020

– Eftersom det här är en privat väg är man uppmärksam när man hör bilar eller ser bromsljus. Den här kvällen såg jag blåljus genom skogen. Det gjorde mig väldigt fundersam, sa en granne till Mitt i tidigare i år.

Grannen, som vill vara anonym, gick bort till gården när han såg blåljusen och gav polisen ett par upplysningar. Åtta månader har hunnit gå sedan dess, och ännu har ingen dömts för att ha dödat paret som bodde på gården.

Behövs mer tid

Polis och åklagare tror att dubbelmordet begicks någon gång mellan den 10 och 15 januari. Två män i 25-årsåldern sitter sedan den 7 februari häktade misstänkta för mord och grovt rån.

Det senaste budet var att åtal skulle vara väckt senast i dag, den 9 september. Men åtalet kommer att dröja ytterligare. Åklagare Jenny Karlsson berättar för Mitt i att det behövs mer tid, men hon vill inte berätta någonting mer om vad som händer just nu i utredningsarbetet.

Är från Vallentuna

De två häktade männen är i 25-årsåldern, och båda två hemmahörande i Vallentuna kommun. En av de misstänkta männen är ostraffad sedan tidigare. Den andre mannen dömdes till ungdomstjänst för misshandel och ofredande för flera år sedan.

En vinter, vår och sommar har passerat sedan det tragiska dubbelmordet. Polisens avspärrningsband är fortfarande kvar och huset står tomt. Foto: Åsa Sommarström

Foto: Åsa Sommarström

Huset står tomt

Runt gården fladdrar de blåvita polisbanden lätt i den svaga vinden när Mitt i besöker platsen i början av september. Solen skiner och trafiken nerifrån väg 268 brusar. Gården är fortfarande avspärrad, och huset står tomt sedan mordet.

– Nu är man ju rädd för att tjuvar skall komma och göra inbrott när huset står öde. Ingen sköter om det. Det står bara och förfaller. Det är hemskt. Jag vill bara att polisen ska berätta vad som har hänt. Jag vill veta varför. Varför det hände, sa grannen till Mitt i tidigare i år.