Det var på valborgsmässoafton förra året som mannen misstänks ha deltagit i ett streetrace och kört en rallybil i mycket hög hastighet, uppemot 170 kilometer i timmen, på Häggviksleden.

https://www.mitti.se/nyheter/streetrace-forare-forsokte-preja-mc-polis-av-vagen/repteb!WDI0LybnFqs0rhcopAVaAA/

Han körde enligt åtalet mellan körfälten, över heldragen linje och gjorde snabba omkörningar. Dessutom vägrade han stanna på polismans tecken och under polisjakten, som pågick i cirka 30 minuter, försökte han preja en polis på motorcykel, var grovt oaktsam och visade ”uppenbar likgiltighet för andra människors liv och egendom”, enligt åklagaren.

Mc-polisen hann väja

Det var, menar åklagaren, bara tillfälliga omständigheter som gjorde att försöket till grovt våld mot tjänsteman inte fullbordades, detta då polisen på motorcykel hann väja precis innan han blev påkörd.

Streetraceföraren åtalas även för sabotage mot blåljusverksamhet, då han har angripit och stört polisverksamhet, och för ringa vapenbrott eftersom han hade ett elchockvapen på sig när han till slut kunde gripas då han stannade bilen i närheten av Fornboda i Upplands Väsby.

Den åtalade mannen förnekar brott. Det finns emellertid flera vittnen och dessutom bilder och film, bland annat från en polishelikopter som deltog i jakten.