Biografadress. Lokalen där nyetableringen av Aspen kan bli av ligger på Schlytersvägen. Foto: Jonna Claesson

Aspudden kan få en lokal biograf igen

Aspudden kan få en nygammal biograf. Planer och projekt har inletts – men än är inget skrivet i sten. Aspuddenborna verkar vara positivt inställda till idén.

  • Publicerad 16:22, 1 okt 2018

Precis under trappan på Schlytersvägen öppnades i början på 50-talet biograf Aspen. Knappt tio år senare lades verksamheten ner – och lokalen lämnades åt sitt öde.

Nu under sommaren påbörjades ett projekt där tanken är att nyetablera Aspuddens biograf. För närvarande pågår hyresförhandlingar mellan kunden och fastighetsvärden. Så inget är i dagsläget säkert.

Men Marx arkitektur har i alla fall tagit fram en tidig skiss för den eventuella nyöppning av biografen. På ritningarna ser man att biografen även ger plats åt en restaurang och bar. Therese Lindkvist, som bor på Schlytersvägen, säger att kundunderlaget absolut finns i Aspudden.

– Restaurang och bar är väldigt välkommet. Finns ju ingenting i Aspudden som är gott! Bio vore trevligt också. Det är ju precis vid mig så jag skulle säkert hänga där varje helg, säger Therese Lindkvist.

Eva Berggren Foto: Jonna Claesson

Oscar Dunge. Foto: Jonna Claesson

Midsommarkransen kvartersbiograf Tellus ligger en knapp kilometer från den tilltänkta biografen i Aspudden. Vilket Oscar Dunge som bor i Aspudden tänkt på.

– Tror inte att det behövs direkt. Tellus finns ju. Men självklart kommer det uppskattas. Kul idé, säger Oscar Dunge boende i Aspudden.

Eva Berggren som även hon bor i Aspudden säger dock att det skulle vara jätteroligt med en biograf i det närmaste närområdet.

Marx arkitektur vill i dagsläget inte kommentera hur förhandlingarna går då de menar att det inte passar tidsmässigt i processen.