När Mitt i träffar konstnärliga ledaren och producenten Alla Luks vid Mälarhöjdens friluftsteater är hon själaglad. Ett välkommet besked har just kommit: 500 sittande personer får samlas utomhus.

– Vi har planerat in allting och bara väntat på det här beskedet. Det är fantastiskt, säger hon och tar ett tag med sopkvasten för att få bort fjolårslöven framför scenen.

Än så länge ligger platsen öde men det är lätt att frammana känslan att sitta i publiken och se ut över scenen, omgiven av skog och med Mälaren glittrande i fonden.

Prinsen rockar

I år är den stora satsningen familjeföreställningen Askungen, med manus och regi av Alla Luks. Den skulle ha gått redan förra sommaren men ställdes in på grund av pandemin.

– Det blir en Askungen i lite modern tappning, där kungen åker sparkcykel och prinsen spelar rock. Det blir musik, dans, mycket humor och vackra kläder, säger Alla Luks.

Askungen spelas av den unga musikalartisten Izabella Tancredi och hennes elaka styvmor av en man, skådespelare och artisten Gregor Michaj.

Musik i underjorden

Premiären är den 7 augusti, men det blir andra föreställningar innan dess. Den 17 juni är det premiär för varietén Alice i Vintageland. Där får publiken följa med Alice ner i underjorden och möta artister i världsklass. Både charleston, lindyhop-dans, magi och cirkus utlovas, med bland andra Patchwork Jazzband och DecaVita Dream Team på scenen.

– Och den 30 juni tolkar BeatUs, som brukar spela med Robert Wells, olika Beatleslåtar. Det kommer att bli fint, säger Alla Luks.

Men de flesta artister uppträder i augusti. Då kommer bland andra Victoria Tolstoy, bröderna Rongedahl, Sharon Dyall och Blue Harlows. Det blir även en operakväll, en kväll med Ted Gärdestads musik och Alfons Åberg-föreställningar.

– Förra året var tufft för oss ekonomiskt, eftersom det fick vara väldigt få i publiken. Nu är jag jätteglad och längtar efter att se alla människor här igen, säger Alla Luks.