Ashwathi är klar för ungdoms-OS i Argentina

Ashwati Pillai, Täby Badmintonförening, är uttagen till Youth Olympic Games i Buenos Aires, Argentina, i oktober. 32 tjejer från hela världen har kvalat in till tävlingen genom världsrankingen för juniorer i badminton. En av dem är alltså den 17-åriga jättetalangen från Gribbylund.

  • Publicerad 11:31, 14 jun 2018

– Vi fick beskedet precis. Det är första gången en tjej från Sverige är med på Youth Olympics i badminton, säger en stolt pappa Vinod Pillai.

Sveriges Olympiska Kommitté har också gett klartecken att Ashwati får åka till Argentina och tävlingen som pågår den 2–20 oktober och är öppen för ungdomar upp till 19 år.

Tuff träning i Thailand hela sommarlovet

Förutom badminton är en rad andra sporter med i ungdoms-OS, som precis som ”riktiga” OS avgörs vart fjärde år.
Ashwati Pillai befinner sig just nu i Thailand där hon ägnar sommarlovet åt ett två månader långt träningsläger för att vara i toppform efter sommaren och in i oktober.

Ashwati Pillai ska spela ungdoms-OS i oktober. 2020 vill hon vara med i OS i Tokyo. Foto: Täby Badmintonförening

– Där spelar hon mot världens bästa spelare, till exempel Rachanok Intanon som är rankad fyra i världen bland seniorer och Phittayaporn Chaiwan som är världens högst rankade junior. Det är en jättebra förberedelse, säger Vinod Pillai.

Ashwati flyttade från Bangalore till Täby när hon var 10 år. Hon började snart spela badminton i Täby. Sju år senare vann hon sitt första SM-guld för seniorer. Foto: Tomas Stark

Senare i höst, i november, ska Ashwati spela VM i Kanada. Hennes mål på sikt är att bli bäst i världen.