Asap Rocky tillbaka i Stockholm efter misshandeln

Efter den uppmärksammade misshandelsdomen i somras är nu Asap Rocky tillbaka i Stockholm. På onsdagskvällen spelar den amerikanske rapparen i Globen, men det blir ingen extraspelning på Kronobergshäktet.

  • Publicerad 09:57, 11 dec 2019

Asap Rocky är tillbaka på svensk mark efter misshandelsdomen som i somras upptog stora delar av utrymmet i svensk media.

Det var i samband med att artisten skulle spela på Stockholms stadion på Smash festival som han fångades på film, bråkandes med en man i 20-årsåldern under en sen utekväll i centrala Stockholm.

Asap Rocky eller Rakim Mayers – som döljer sig bakom artistnamnet – och två av hans vänner dömdes för misshandel till villkorlig dom och lämnade Sverige efter 31 dagar i Kronobergshäktet på Kungsholmen.

I november meddelade stjärnan att han återkommer till Stockholm för en spelning på Globen den 11 december, men att han även ville genomföra en extraspelning på Kronobergshäktet, alternativt en annan anstalt i Stockholmsområdet.

Blir ingen fängelsespelning

På tisdagen ankom han till Stockholm och under onsdagskvällen intar han Globen, men någon fängelsespelning verkar det inte bli.

– Vi har gjort en samlad bedömning och kommit fram till att nej, med de förutsättningar som krävs runt arrangemanget så kommer vi inte att mäkta med att godkänna denna spelning redan till i nästa vecka, sa Vilhelm Grevik, sektionschef på Kriminalvården, i en kommentar till DN.

Innan Asap Rocky entrar scenen i Globen får Tenstas egen stjärnrappare Z.E visa upp sig. Tillsammans med Stockholmsrapparna Dree low och Jireel kommer han att vara förband till världsstjärnan.