I finalen på söndag sjunger Arwin Ismail en egen låt och en av stora idolen Beyonce. Foto: Privat

Arwin i final i stor artisttävling

12-åriga Arwin Ismail från Vega är, som en av de yngsta deltagarna någonsin, i final i en av Sveriges största talangjakter som tidigare Idol- och Talangvinnare tagit hem.

  • Publicerad 16:48, 18 dec 2020

Tidigare i höstas tog sig 12-årige Arwin Ismail från Vega vidare från audition till en av 15 deltagare i semifinalen. Nu är han en av de nio återstående som gör upp i finalen på söndag av årets upplaga av Stage academys rikstäckande artisttävling.

Det är första gången han är med i tävlingen och han har tagit sig dit som en av de yngsta deltagarna någonsin, och yngst i årets upplaga.

– Men jag har hållit på med musik sedan jag var två år och jag älskar det över allt annat. De andra är verkligen grymma artister, så jag vet inte vad jag vågar hoppas på. Men jag är i varje fall väldigt stolt över en plats i finalen, säger han.

12-årige Arwin Ismail är en av nio deltagre i finalen. Foto: Stage academy

I finalen sjunger han en egenskriven sång och en låt av Beyoncé. Det är också hon som är hans stora idol och där han hittar inspiration.

– Jag är också väldigt mycket power, attityd och energi, säger han.

Sänds live på söndag

Vinnaren utses av en jury bestående av profiler inom musikbranschen, bland andra Peo Thyrén från Noice och Melanie Wehbe, låtskrivare bakom the Mamas mellobidrag.

Bland tidigare finalister finns Idolvinnare som Nadja Holm och Tusse, men även Hanna Ferm samt Talang Sverigevinnaren Madeleine Hilleard.

Tävling sänds live på Stage academys instagram (@stageacademyartist) på söndag 20.00.

Här kan du höra honom sjunga redan nu.

Har varit med i Ture Sventon

Arwin Ismail, 12 år

Bor i Vega.

Går på Kulturrama i Hammarby sjöstad.

Har bland annat varit med i tv-serien Ture Sventon på Cmore.

Aktuell i Stageacademys artisttävling, där finalen avgörs på söndag.

Visa merVisa mindre