ASK. Lyckan var stor när Arwid, snart fem, fick tillbaka sin nyinköpta ask som glömts i Väsby centrum. Lasse på Stadium var den som hittade asken och mamma Camilla Hallenberg var nog lika glad som sonen! Foto: Privat

Arwid, 5, efterlyste ask – fick oväntad hjälp

Det var många tårar när Arwid, 5, som har ett stort synfel, tappade bort sin nyinköpta ask på Väsby centrum. Men en efterlysning av mamma Camilla på Facebook gav resultat.

  • Publicerad 11:30, 2 sep 2020

Det har varit en kämpig resa men vi försöker underlätta för Arwid i vardagen.

Arwid, som bor i Runby med mamma Camilla, föddes med en ovanlig kromosomavvikelse. Den medför ett stort synfel och gör att han saknar verbalt tal.

– Det har varit en kämpig resa men vi försöker underlätta för Arwid i vardagen. Där kommer asken in. Arwid behöver ha en ögonlapp största delen av sin vakna tid för att korrigera synen och han tycker det har varit jättejobbigt och blir ledsen, berättar mamma Camilla Hallenberg.

Hon har tidigare köpt roliga klistermärken åt honom att ha över lappen, men hade ingen rolig ask att ha dem i.

– Vi cyklade ner till centrum för att köpa en. Arwid ville bestämt ha en blå ask med fjärilar på. Men när vi kom hem insåg jag direkt att vi glömt den.

Efterlysning på nätet

Camilla ringde ner till centrum, men inget napp. I stället la hon ut en efterlysning i den lokala facebookgruppen.

– Jag tänkte att det är ju värt ett försök, och jag vill ändå lära Arwid som snart fyller 5 år värdet av pengar och att man inte bara kan köpa nytt för att något är trasigt eller försvinner.

Och responsen var överväldigande.

– Jag mötte så mycket engagemang hos Väsbys invånare! Fina kommentarer, meddelanden och lyckönskningar. Jag tyckte det var så himla fint att både Sanna och Lena som är för mig och Arwid helt okända människor erbjöd sig att köpa en helt ny låda till honom.

Ingen hade dock sett någon ask, men Lars på Stadium erbjöd sig att titta runt lite i butiken – och hittade till sist asken.

– Det är ju inte en så stor grej egentligen, inte som att jag tappat guld direkt, men jag blev så glatt överraskad. Och för Arwid var det guld värt, säger mamma Camilla.