Den 27-årige artisten har över en miljon spelningar på Spotify – men han har också kriminellt belastad. Nu är han misstänkt för mord. Foto: Mostphotos

Artist häktad för mord i Nacka – offret hittades sex mil därifrån

I helgen greps den artist som polisen jagat för mordet på en 26-åring i Boo i Nacka. På onsdagsmorgonen häktades han av Nacka tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för mord.

  • Publicerad 11:20, 6 nov 2019

Mordutredningen startade med att en 26-åring hittades död på en gård i Knivsta den 12 oktober.

Enligt Aftonbladet hade han skjutits i huvudet. Kroppen ska också ha varit brännskadad.

En 37-årig man från södra Stockholm häktades nyligen misstänkt för mordet, som ska ha begåtts i en stuga i Boo i Nacka den 11 oktober. Kroppen ska sedan ha dumpats i Knivsta.

37-åring häktad för mord i Nacka

Men polisen har också jagat en 27-årig artist som varit efterlyst och anhållen i sin frånvaro. I helgen gav jakten resultat. Enligt Aftonbladet greps mannen av tungt beväpnad polis i en lägenhet i en ort i Mellansverige.

På onsdagens morgon häktades han av Nacka tingsrätt. Precis som 37-åringen är han på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den starkare graden av misstanke.

Ytterligare tre personer är sedan tidigare häktade misstänkta för skyddande av brottsling och brott mot griftefriden.

Tidigare dömd för våldsbrott

Den 27-årige artistens låtar har flera miljoner lyssningar på Spotify. Han är enligt Aftonbladet tidigare dömd för en rad brott, däribland våldsbrott.

Åklagaren Thomas Malmenby vill inte ge några kommentarer om utredningen.

– I det här skedet håller jag hårt på förundersökningssekretessen, säger han till Mitt i.