Artipelag nominerat till Stora Turismpriset

Som enda besöksmål i Stockholm har Artipelag nominerats till Stora Turismpriset.

  • Publicerad 14:10, 11 sep 2017

Varje år delar Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism ut Stora Turismpriset. Förra året vann Gotlands museum, i år är Artipelag nominerat som enda besöksmål i Stockholm av Visit Stockholm.
– Vi är oerhört stolta över nomineringen till Stora Turismpriset. Den visar att vår satsning på hållbarhet och tillgänglighet bär frukt och att vi håller hög standard gentemot inhemska och utländska turister, samt de företag som förlägger konferenser och events här, säger Riitta Östberg, VD på Artipelag.

Ishotellet en av konkurrenterna

Några av de övriga kandidaterna är bland annat ishotellet i Jukkasjärvi och Gekås. Och förutsättningarna för att vinna är tydliga.
– Årets nominerade till Stora Turismpriset 2017 har ett tydligt fokus på innovation, samverkan och kunskapsspridning som är viktiga kriterier för besöksnäringens utveckling i Sverige. Representationen är god och varierad med spännande aktiviteter och upplevelser både i stad och på landsbygd, säger Cecilia Schelin Seidegård, ordförande för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism och landshövding i Gotlands län.

Totalt deltar 17 län och den 7 december utses vinnaren, som får ta emot priset av närings- och innovationsminister Mikael Damberg under Sveriges Kommuners och landstings besöksnäringskonferens.