Framtid. Visionsskiss över Årstafältet. Foto: White Arkitekter

Årstafältet kan få två konstgräsplaner

Bäverdalens BP har fått konstgräs och isbana vintertid. Dessutom planeras det för två fotbollsplaner på ­Årstafältet.

  • Publicerad 12:43, 3 jun 2022

Konstgräs är helt outstanding och går att spela på årets alla dagar.

I veckan fattade politikerna i idrotts- och fastighetsnämnden ett tidigt beslut om att för 2 miljoner kronor utreda förutsättningarna för en 11-spelarplan med konstgräs och ispist på Årstafältet.

Två byggnader kommer att uppföras. En med omklädningsrum för aktiva och funktionärer samt toaletter för allmänheten. Den andra byggnaden blir en servicebyggnad med drift- och serviceutrymmen samt förråd för föreningar.

Dessutom kommer ytan mellan byggnaderna att förses med en basketkorg och asfaltsmålning för att uppmuntra spontanidrott.

Det planeras för läktare, avbytarbås, stängsel och planbelysning. Det ska även anläggas en parkering för bil och cykel. Projektet beräknas vara klart 2024.

– Vi planerar just nu för två planer på Årstafältet, en 11-spelarplan som kommer att vara bokningsbar och en 7-spelarplan för spontan­idrott vid aktivitetsstråket. Det förs diskussioner om att den skulle kunna bli delvis bokningsbar, säger Karin Ernlund (C), idrotts­borgarråd.

Nyinvigd

Och i förra veckan invigdes Bäverdalens BP i Rågsved som fått konstgräs och konstfrusen isbana.

– Vi går igenom alla grusplaner för att se vilka det ska läggas konstgräs på. Konstgräs är helt outstanding och går att spela på årets alla dagar, dygnets alla timmar, säger Karin Ernlund (C).