Renaida Braun berättar om sitt cancerbesked på Instagram. Foto: Läsarbild Renaida Braun

Årstabon och Mellostjärnan Renaida har drabbats av cancer

Årstabon och Mellostjärnan Renaida Braun har fått cancer. I ett känslosamt klipp på Instagram berättar hon om det tuffa beskedet.

  • Publicerad 15:20, 18 okt 2019

Under en tid har artisten Renaida varit frånvarande på sina sociala medier. I ett klipp som hon publicerade på sitt Instagramkonto i veckan berättar hon om anledningen till det.

”Trodde aldrig att jag som 22-åring skulle skriva att jag har fått cancer, men det har jag. Detta är mycket tufft men jag ska fan klara det. Nu vet ni – var rädda om er. ”, skriver Renaida Braun i beskrivningen till klippet.

 

 

Då möttes artisten av en våg av kärlek från sina följare. Några av de som skickade kärlek och stöd till artisten var Oscar Zia, John Lundvik och Jessica Andersson.

Deltagit i Melodifestivalen och Idol

På torsdagen uppdaterade den 22-åriga artisten sin Instagram på nytt. Då la hon upp en bild där hon visade ett kryss på halsen.

”Där krysset är sitter en elakartad cancertumör och idag opererar vi bort den. Hoppas hoppas att verkligen ALLT kommer ut så kanske jag slipper strålning… TACK igen alltså verkligen TACK, ni gjorde mig 1000 gånger starkare”, skriver hon i bildtexten.

Renaida Braun är bosatt i Årsta och slog igenom i och med sitt deltagande i Idol 2016. 2018 deltog hon i Melodifestivalen med låten All the Feels – som tog sig hela vägen till final.

Mitt i har varit i kontakt med Renaidas presskontakt och fått tillstånd att publicera bilder från hennes Instagram.