Förra året var ett tufft år för Arninge konstsnöspår på grund av det varma vädret. Banorna var mer gröna än vita. Men i vinter hoppas klubben på att öppna tidigare.

– Vi har förberett oss och köpt en till snökanon så vi är redo att börja spruta snö, men det måste vara minusgrader i minst 24 timmar, säger Klas-Göran Ericsson, som är aktiv i Täby konstsnöspår.

På grund av corona har föreningen i år byggt om betalboden. Nu finns en ny betallucka så att åkarna inte behöver gå in i byggnaden. De har även byggt om in- och utgången till banorna för att åkarna i år ska gå av spåret på ett annat ställe än man går på. Allt för att minska trängsel.

– Vi gör det för att minska köer och smittspridning, man får gå av där bajamajorna brukar stå, sedan håller man ju avstånd i skidpåret, säger han.

Nya ljustorn

Föreningen satsar på att skapa minst 2,8 kilometer konstsnöspår. Men om snön håller sig borta i år igen kommer de anlägga ett mindre spår. Ett säsongskort hos Täby konstsnöspår kostar 1400 kronor, åkare kan också lösa dagskort på plats.

En nyhet är att föreningen i vinter kommer att ha mer belysning i form av två nya ljustorn.

– Vi har grävt ner elkabeln och de ska snart komma på plats, säger Klas-Göran Ericsson.

När tror ni att banorna kommer att öppna?

– Vi har ingen aning, det beror på kylan. Jag hoppas det blir kallt i december. Vi har alltid en dröm om att öppna innan jullovet men vi får se, säger han.