Arlanda flygplats fick utrymmas efter misstänkt väska. Foto: Stefan Källstigen

Arlanda utrymdes efter misstänkt väska hittats

Polisen utrymde delar av Arlanda då en väska med misstänkt farligt innehåll hittats. Detta påverkade även tågtrafiken till och från flygplatsen.

  • Publicerad 09:00, 21 jan 2022

Omständigheter kring den är sådan att vi måste vidta de här åtgärderna av säkerhetsskäl

Det var på torsdagskvällen som polisen utrymde delar av Arlanda flygplats. Anledningen var att en väska med misstänkt farligt innehåll hade hittats.

En stor insats med flera polispatruller ägde rum och människor evakuerades från byggnaden under tiden polisinsatsen pågick.

– Det är en väska som ska undersökas. Omständigheter kring den är sådan att vi måste vidta de här åtgärderna av säkerhetsskäl, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson region Stockholm till Aftonbladet.

Även ett hotell på flygplatsen påverkades och gästerna fick lämna hotellet. Polisinsatsen påverkade tågtrafiken till och från Arlanda med försenade avgångar.

Polisen uppgav senare på sin webbsida att det även fanns andra omständigheter kring väskan gjorde att polisen av säkerhetsskäl spärrade av och lät utrymma delar av Arlanda.

Väskan visade sig inte innehålla något farligt och polisen kunde häva avspärrningarna vid halv åtta-tiden på kvällen.

Få förskolelärare har examen

Nyheter För få utbildade förskollärare. Svårt att följa läroplanen. För mycket administration och kringarbete. Ny rapport från Lärarförbundet visar på stora problem i förskolan.onsdag 18/5 13:41

Brobygget tar plats på Valsta torg

Nyheter Folkliv. Ska bidra till ökad trygghet och delaktighet i området Under helgerna kan man prova på gratis sport- och fritidsaktiviteter utomhus på Valsta torg. Utrustning lånas hos Fritidsbanken och Brobyggets ledare hjälper till på plats.tisdag 17/5 16:50

Skottlossning mot bil i Valsta

Nyheter Flera personer i bilen men ingen blev skadad Under torsdagskvällen besköts en bil i Valsta. Flera personer fanns i bilen men ingen blev skadad.fredag 13/5 11:30

Attendo-chefer åtalas – ville straffa visselblåsare

Nyheter Anställd fick varning för larm om brister i covidvård av äldre. Tre ledande personer på omsorgsbolaget Attendo åtalas för brott mot lagen om meddelarskydd. Detta sedan en anställd straffats för att hon avslöjat brister i covidvården på ett äldreboende.fredag 6/5 13:50