Här på Stockholms stadion avgörs finalerna i amerikansk fotboll. Foto: Pekka Pääkkö

Arlanda försvarar Stockholms färger på Stadion

På lördag är det dags för SM-finaler i amerikansk fotboll, damer och herrar, på Stockholms stadion. Det står redan klart att damerna kommer att få ett nytt mästarlag – antingen Arlanda Jets eller Örebro Black Knights.

  • Publicerad 15:00, 8 jul 2016

– Även om Stockholm Mean Machines säkert inte håller med är det utvecklande för amerikansk fotboll damer i Sverige att vi får en ny SM-vinnare. Det breddar intresset att fler kan vara med och slåss om guldet, säger Fredrik Haraldson, generalsekreterare för Svenska Amerikansk Fotbollförbundet.

Årets damfinal är den fjärde i ordningen. Stockholm Mean Machines har vunnit de tre tidigare. Nu får Stockholms färger i stället försvaras av Arlanda Jets. I laget finns mängder av spelare från norra och västra Stockholm, så som Järfälla, Abrahamsberg och Hässelby. Matchen börjar klockan 14.30 och kan ses via stream på följande länk:

https://saff.solidtango.com/live/sm-final-orebro-black-knignts-vs-arlanda-jets

Herrfinalen mellan Carlstad Crusaders och Uppsala 86ers börjar klockan 18.30. Den sänds direkt i TV4 Sport och TV4 Play Premium under namnet Friday Night Football.