Arg kråka gick till attack i Ånghästparken. Kråkan på bilden är dock en annan. Foto: Mostphotos

Argsint kråka attackerar människor i park

Kråkan kommer bakifrån och slår till mot inte ont anande människor i parken. – Den slår till med vingarna i bakhuvudet. Folk blir jätterädda, säger grannen Monica Hjorth von Zeipel. Fågeln har nu anmälts, men staden vill inte agera.

  • Publicerad 13:03, 15 jun 2017

Den som gått genom Ånghästparken, den mindre parken som ligger mellan Tantolunden och Bergsgruvan, kanske redan har råkat ut för den argsinta kråkan.

Grannen Monica Hjorth von Zeipel, som är ordförande i bostadsrättsföreningen Ånghästen, säger att hon känner till minst ett tiotal personer som har blivit utsatta för den attackerande fågeln.

– Det började redan förra året. Den kommer bakifrån när man går genom Ånghästparken. När den flög på mig trodde jag först att det var en vuxen människa.

– Den var som helt galen. Jag försökte ta en pinne och jaga efter den, men det var helt meningslöst.

Anmält till staden

Hon har anmält den argsinta kråkan till staden. Tommy Tuvunger arbetar som viltvårdare i Stockholms stad. Han känner mycket väl till kråkan när vi ringer upp.

– Den skyddar sina ungar. Därför är den så aggressiv, säger han.

– Men ju större ungarna blir, desto mer kommer det aggressiva beteendet att avta, fortsätter han.

Vad gör staden åt en attackerande kråka?

– Vi lämnar det utan åtgärd. Vi kan inte gå ut och avliva en kråka så att alla ungar blir moderlösa. Det vill jag inte ha på mitt samvete.

Arkivbild på Tommy Tuvunger, som här bekämpar råttor.

Ta med paraply

Den som vill undvika kråkattacker bör välja en annan väg än genom Ånghästparken. Eller ta med sig ett paraply som man kan över sig som skydd, tipsar Tommy Tuvunger.