Angry Animals. Ugglan sitter fast med fotboja. Kedjan bildar ett ord: "capitalism". Längs ormen slingrar sig orden "Sometimes when I'm angry I need you to hug me until I can't breathe". Bilden är ett montage av två olika foton. Foto: Jessica Hallbäck

Arga djur tar gatukonsten in på Scandic Malmen

De är arga, de är djur och de sprider samhällskritiska och politiskt färgade budskap via elskåp och dörrar. Snart ställer gatukonstnären Jessica Hallbäck ut Angry Animals på Svarta lådan vid Scandic Malmen.

  • Publicerad 14:54, 26 mar 2015

Svarta lådan är Scandic Malmens skyltfönster för tidigare olanserad och ung formgivning. Den 1 april intas utrymmet av gatukonstnären Jessica Hallbäck, som gjort sig ett namn med sina gatukonstverk i serien ”Angry animals”.

Lejon och katter

Under de senaste tre-fyra åren har de dykt upp på olika platser runt om i Stockholm. Flamingor, lejon och katter med budskap som ”Happy Womens Day”, ”Vi tycker som trycken på våra tröjor” och ”American Apparel isn’t worth my shit stains”.

På Svarta lådan blir det en installation mer än en uppvisning av bilder.

– Jag ska ta in gatukonsten på Scandic. Det blir en installation av mig som gör gatukonst på något sätt. Det blir ”gatukonst in action-ish”, säger Jessica Hallbäck.

En av ingredienserna kommer att vara en pappersfigur i mänsklig storlek.

– Vi får se vad det blir för reaktioner, säger Jessica Hallbäck kryptiskt.

Kan besökare köpa dina gatukonstverk på plats?

– Nej, mitt mål är inte att sälja min konst. Det tar död på glädjen. Jag gör det för att det är kul, säger Jessica Hallbäck.

Hela april

Jessica Hallbäck ställer ut på Svarta lådan mellan 1 och 30 april.

Läs mer om Angy animals på angryanimals.se