Susanne Sjöströms med sin vinnande tavla "Mjuka tankar". Till höger syns årets Upplands-Brokonsthantverkare Simon Krümmels alster "Dinospeculum". Foto: Tina Närefors / Niklas Loman

Årets vinnare av vårsalongen ställer ut tillsammans

Årets Upplands-Brokonstnär heter Susanne Sjöström. I december får hon sällskap i den gemensamma vinnarutställningen av årets Upplands-Brokonsthantverkare Simon Krümmel.

  • Publicerad 11:31, 14 apr 2022

Föreningen konstformers årliga Vårsalong är över. I vanlig ordning är det besökarna som röstar på vilka av de alster man tycker bäst om.

Bland de 29 lokala konstnärer som ställde ut är det nu klart vilka två kreatörer som kan titulera sig årets Upplands-Brokonstnär och årets Upplands-Brokonsthantverkare.

Dinosaurier i guld vann vårsalongsbesökarnas hjärtan. Simon Krümmel kommer göra Susanne Sjöström sällskap i den kommande vinnarutställningen som äger rum i december Foto: Niklas Loman / Privat

2022 års Upplands-Brokonstnär heter Susanne Sjöström och fick flest röster med sina tavla "Mjuka tankar".

Gemensam utställning

Vinnarna får gemensamt skapa en utställning på konsthallen i kulturhuset i Kungsängen i december.

Den som gör Susanne sällskap i denna kommande process är 2022 års Upplands-Brokonsthantverkare: Simon Krümmel. Han gick hela vägen och fick flest röster för sin dinosaurieguldspegel ”Dinospeculum”.

Lars Eriksson från Föreningen Konstformer gratulerar Susanne Sjöström. Foto: Tina Närefors

"Betyder otroligt mycket"

När Mitt i ringer upp en av vinnarna, Susanne Sjöström, säger hon snabbt att det är svårt att egentligen beskriva hur mycket vinsten betyder för henne. Hon har ännu inte börjat planera för utställningen men säger att hon har massor av idéer och tankar.

– Det här är något jag velat väldigt väldigt länge. Så för mig betyder det otroligt mycket att jag vann. Jag har målat och ritat sen jag var liten, framförallt ritat. Tavlan som jag vann med är ritad, och därför betyder det extra mycket att vinna med just den eftersom det är vad jag alltid har gjort, säger Susanne Sjöström.

Fastighetsbolag bjöd till gårdsfest

Brogårdsdagen i Tegelhagen med tipsrunda, politiker och korv. Korv, tipsrunda och en brinnande docka som räddningstjänsten släckte till barnens glädje gång på gång – detta var ingredienser då en av de stora fastighetsaktörerna i Tegelhagen bjöd in till...onsdag 25/5 15:51

Trerummare helt utbrunnen på Rosgården i Bålsta

Under måndagskvällen brann det i en lägenhet i Bålsta. Då räddningstjänsten kom till platsen slog redan lågor ut ur fönstret. – Jag och räddningstjänsten i Bålsta var först på plats, då var det en...tisdag 24/5 16:39