Om en vecka så kommer det bjudas på allt från exotisk mat till musik, dans och roliga barnaktiviteter – och drakflygning. Foto: Läsarbild Maqsood Khawaja

Årets upplaga av drakfestivalen närmar sig

Nu är det dags för en kär tradition att återvända till Brunna IP och Hallunda. Nästa lördag, den 10 augusti, är det åter igen tid för årets upplaga av Drakfestivalen – som nu går in på sitt sextonde år.

  • Publicerad 11:00, 3 aug 2019

Basant Mela är en drakflygning- och matfestival som arrangerats sedan 2004 och har varje år lockat fler och fler besökare.

Ett stort utbud av exotisk mat, kläder, smycken och hennamålning utlovas. Samt ett digert underhållningsprogram med båda dans och musik, och en rad roliga aktiviteter för barnen.

Årets huvudgäster är utbildningsminister Anna Ekström (S), kommunstyrelsens ordförande Ebba Östling (S) och riksdagsledamoten Serkan Köse (S).

Utbildningsminister Anna Ekström (S), kommunstyrelsens ordförande Ebba Östling (S) och riksdagsledamoten Serkan Köse (S) kommer alla till Brunna IP. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet, Åsa Sommarström, Sveriges riksdag

För den som inte känner till ert arrangemang, hur skulle du beskriva drakfestivalen?

– Det som är det viktigaste är drakflygningen, det är huvudaktiviteten. Alla nationer kommer, alla gillar att flyga drake, säger arrangören Maqsood Khawaja.

Hallundabon och arrangören Maqsood Khawaja. Foto: Privat

Blir det publikrekord i år?

– Vi tror att vi kommer nå över 3 000 besökare. Förra året kom 2 000 personer. Men man vet aldrig, blir det är fint väder tror vi att det kommer komma så mycket folk.

Maqsood Khawaja berättar att det kommer besökare från England, Grekland och Norge för att uppleva årets festival.

Det är som vanligt fri entré och platsen är Brunna IP i Hallunda.

Fakta

Drakfestival - Basant Mela 2019

När? Lördag den 10 augusti mellan klockan 14-20

Var? Brunna IP, Hallunda.

Entré?
Fri entré.

Arrangör:
Pakistanska Cricket & Kulturföreningen