Årets ridskola ligger i Sollentuna

Sollentuna ridklubb fick ta emot utmärkelsen Årets ridskola 2017 under Ryttargalan på Grand Hötel på onsdagskvällen. Priset är, utöver äran, ett utbildningsstipendium på 40 000 kronor.

  • Publicerad 11:44, 30 nov 2017

Jag är jätteglad och stolt. Det blir en tydlig bekräftelse för att allt engagemang och arbete ger utdelning, säger ridskolechefen Eva Bengtsson Lundh som har arbetat i Sollentuna RK i över 30 år till ridsport.se.

Det är Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion som i samarbete med Folksam delar ut priset.

”En professionell arbetsgivare”

Motiveringen lyder så här: ”Sollentuna RK är en ideell förening och en professionell arbetsgivare vars systematiska satsning på personal och arbetsmiljö smittar av sig på hela verksamheten. Med gediget säkerhetstänk och hästhållning av bästa märke, har Sollentuna skapat ett hållbart koncept som erbjuder ridsport för alla – hela livet. ’Vi kan tillsammans’ är andan som präglar klubben, som bygger på en positiv atmosfär och är drivkraften bakom bland annat en ny anläggning.”

Kö av ridsugna

Sollentuna RK har 37 hästar, 480 ridande varje vecka och en kö av ridsugna som knackar på. Klubben lektioner från nybörjare till specialgrupper.

– Allt fler vill tävla och vi försöker sporra medlemmarna att utmana sig själva på våra klubbtävlingar. Förr var det bara några få som var intresserade. Nu är listorna fulltecknade på tio minuter, säger Carolina Andersson, ordförande i klubbens styrelse.

Nyrenoverad anläggning

För några veckor sedan flyttade ridskolan in i en nyrenoverad ridanläggning i Viby, något man drömt om länge. Anläggningen ägs numera av kommunen, med ridklubben som hyresgäst. Hästarna har fått rymliga boxar, hagarna har fixats till och ett nytt medlemshus med omklädningsrum finns på stallbacken.

Bild från invigningen av Sollentuna ridklubbs nyrenoverade anläggning i Viby, den 11 november. Foto: Malin Listén

Utöver utmärkelsen och nya ridanläggningen har Sollentuna RK en till anledning att jubla. Klubbens ridlärare Lovisa Uddmäre, 23, ska tävla i stjärnstafetten på Sweden International Horseshow i Friends Arena i kväll.

Lovisa Uddmäre i Friends

I Stjärnstafetten rider fem kändisar i par tillsammans med fem proffsryttare som tas ut av sportchef Malin Baryard Johnsson. Bland de fem proffsryttarna finns Lovisa Uddmäre som representant för Sollentuna RK och för landets ridlärare.

– Vår ridskolechef Eva sms:ade mig och sa att jag skulle rida i Friends Arena och jag svarade ha ha. Jag trodde det var ett skämt. Det känns ju liiiite läskigt förstås, säger Lovisa till tävlingens hemsida.

GW:s parhäst är med

De fem kändisarna i Stjärnstaffeten är Jennifer Bratt (youtube-profil), Dogge Doggelito (rappare/artist), Camilla Kvartoft (programledare och Leif GW:s parhäst), Linda Bengtzing (sångerska) och Nicke Borg (sångare i Backyard Babies).

Lovisas råd till de fem kända men ovana ryttarna är att ta det lugnt.

Stor klack hejar fram Lovisa

– Är man i Friends och ska rida inför en stor publik blir det kanske att man tar sig lite vatten över huvudet och rider på. Men man ska tänka på grunderna och på det man lärt sig och att inte göra för mycket, säger hon.

Sollentuna RK har fått 100 biljetter till showen så det lär bli en stor klack på plats i Friends Arena för att heja fram Lovisa Uddmäre i kväll.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Sollentuna FK fixar 10-årskalas på söndag

Nyheter Fritt inträde på jubileumsdagen på Vallen I år fyller Sollentuna FK tio år som förening, och det firas med en jubileumsdag på Sollentunavallen på söndag den 21 augusti.tisdag 16/8 11:10

Lokalpolisen rycker ut till grannarna

Nyheter Pressad sommar. "Händer något i grannkommunen så har våra patruller fått åka dit" Fler allvarliga brott i regionen under sommaren har gjort polisen i Sollentuna, Upplands Väsby och Sigtuna, allt mer pressade. – Det har inte funnits mycket luft i systemet, säger kommunpolis...måndag 15/8 10:40

Så drabbas ridskolan av inflationen

Nyheter Kan tvingas höja avgiften: "Känns riktigt jobbigt" Dyrare el, diesel och foder – för Överby ridskola har inflationen lett till mörka orosmoln på ridskolans himmel."Vi är beroende av det mesta som ökat, vi är ganska utsatta", säger Lena Wiman,...fredag 12/8 16:12