Prisade. Cathrine Sahlsten från Farsta grundskola och Charlotta Lindqvist från Hökarängsskolan. Foto: Rodrigo Paras

Årets rektorer finns i Farsta och Hökarängen

Cathrine Sahlsten, rektor för Farsta grundskola - Adolf Fredriks musikklasser, har utnämnts till Årets rektor av Stockholms stad. Utmärkelsen som Årets biträdande rektor gick till Charlotta Lindqvist, Hökarängsskolan.

  • Publicerad 11:54, 14 okt 2021

Nyligen skrev Mitt i Söderort om framtidstro på Farsta grundskola och Hökarängsskolan, efter en del tidigare turbulens och år med låga resultat för eleverna.

Ytterligare en boost till den positiva känslan kom tidigare den här veckan, när Stockholms stad delade ut årets priser till skolpersonal som gjort ett bra jobb.

I konkurrens med 140 andra rektorer gick utmärkelsen som Årets rektor i grundskolan till Cathrine Sahlsten, rektor på Farsta grundskola - Adolf Fredriks musikklasser. I motiveringen stod bland annat:

”Cathrine har ambitiöst och målmedvetet under sina fem år på Farsta Grundskola och Adolf Fredriks musikklasser skapat en sammanhållen verksamhet med gemensam värdegrund och särskilt fokus på undervisning och lärande.”

Bra samarbete

Hon fick också beröm för att ha byggt upp ett bra samarbete med externa aktörer, för att stödja barn med tuffa uppväxtvillkor.

– Jag mig känner mig glad och stolt. Utmärkelsen innebär inte bara ett erkännande för mig utan även för alla medarbetare på Farsta grundskola - Adolf Fredriks musikklasser. Vårt gemensamma arbete är väl värt att uppmärksamma, säger Cathrine Sahlsten själv om hyllningen.

Hökis-rektor också prisad

Utmärkelsen som Årets biträdande rektor i grundskolan gick till Charlotta Lindqvist på Hökarängsskolan.

”Charlotta är en mycket kunnig, skicklig och erfaren biträdande rektor som med stort engagemang arbetar för alla elevers rätt och möjlighet till bra utbildning.”, stod det bland annat i motiveringen. 

– Jag är väldigt glad, stolt och tacksam över denna utmärkelse. Jag ser den också som en hyllning till Hökarängsskolan som jag arbetar på. Det är en fantastisk skola som har allt, säger Charlotta Lindqvist.

Utöver ären fick Cathrine Sahlsten och Charlotta Lindqvist 10 000 kronor vardera som ska användas till utveckling inom yrket.

Farstaskolor på väg mot trendbrott?

Två av femhundra får pris

Stockholms stad delar varje år ut utmärkelser till skolledare och lärare.

Juryn består av stadens utbildningsdirektör, grundskoledirektör och gymnasiedirektör.

På Stockholms stads kommunala grundskolor finns cirka 140 rektorer och cirka 370 biträdande rektorer.

Visa merVisa mindre