Populärt. Bergshamra Pride har vuxit rejält de senaste åren. I fjol deltog flera hundra i paraden. Foto: Leif Oldenburg

Årets Prideparad i Bergshamra flyttas till nätet

Den växande Bergshamra Pride närmar sig med stormsteg och flyttar i år ut på nätet. "Blir ett digitalt Pridespår", säger arrangören.

  • Publicerad 11:16, 5 maj 2020

Pride blir av, men det är inte möjligt att ha ett tåg.

Sedan 2014 har Bergshamra Pride varit ett återkommande och växande arrangemang där stora delar av det lokala näringslivet har varit engagerade. Planen var att den lördagen den 30 maj skulle vara dags för den traditionsenliga Prideparaden. I år när folksamlingar inte tillåts på grund av coronapandemin har arrangörerna tvingats tänka om. Men de fortsätter belysa HBTQ-frågor.

– Pride blir av, men det är inte möjligt att ha ett tåg. Det är viktigt att uppmärksamma frågorna. Vi vill vara lite bildande och informera, men det får vi göra på annat sätt istället, säger Alma Rivarola Baraibar, som sitter i styrelsegruppen.

Digitalt Pride

Exakt hur är inte helt spikat, men flera idéer finns hos arrangörerna.

– Det kan bli ett digitalt Pridespår som vi kallar för ”Jag kommer ut”. Man går ett spår och så kan man filma och dela på nätet, säger Alma Rivarola Baraibar.

Hon lyfter även föreläsningar som något som lätt går att flytta över till nätet.

För uppgifter om vilka aktiviteter som blir av hänvisar Alma Rivarola Baraibar till Bergshamra Prides Facebooksida.

Samtidigt som årets arrangemang blir i alternativ form blickar Alma Rivarola Baraibar framåt och hoppas på ett mer normalt arrangemang nästa år igen.

– Målet är att få med skolan och att vi kan vara med och utbilda där. Tidigare har Q-lans fritidsgård varit med och tyckt att det var roligt, säger Alma Rivarola Baraibar.