Pride. Alex Falk är en del av duon Devotion som står bakom årets Pridelåt. Foto: Claudio Britos

Årets Pridelåt handlar om att våga vara den man är

Årets officiella Pridelåt heter Fabulous och framförs av årets Prideartister, Alex Falk och Joanna Perera från gruppen Devotion. "Det är något jag känner en stolthet över", säger Alex Falk.

  • Publicerad 19:07, 1 aug 2021

Jag hoppas att unga kan se att det är okej att våga gå sin egen väg.

Under veckan som kommer drar årets Pride festival igång. Festivalen pågår mellan 2-8 augusti i Stockholm. För Norra Djurgårdsstadsbon Alex Falk väntar ett extra spännande firande. Han är nämligen en av sångarna bakom årets pridelåt "Fabulous".

– Det ska bli så kul att få köra låten på Pride och det känns verkligen häftigt att spela inför publik, säger han.

– Vi har faktiskt kört låten på ett gig redan så lite av pressen har släppt känner vi.

Låten är skriven och producerad av Jakob Stadell och Peter Hägerås och framförs av gruppen Devotion. Tillsammans i studion vid Mariatorget har låten skrivits och spelats in. Gruppen Devotion består, förutom Alex, av Joanna Perera. Alex och Joanna har arbetat tillsammans sedan 2003. Då startade de bandet Soul Glow som sedan 2019 är Devotion.

– Låten handlar om att man ska våga vara den man är. Vi vill att man ska känna livsglädje och för en stund glömma bort pandemin, säger Alex Falk.

Vad tillhör låten för genre?

– Disco. Men den kommer att göras i andra genrer också, exempelvis rock.

Under Pridefestivalen i Stockholm ska Devotion spela live vid flera tillfällen. Själva spelningarna är på inne på Södra Teatern, samtidigt som de både visas på storbildsskärm utanför och livestreamas. Devotion ska bland annat spela på festivalens invigningsmingel på torsdag och sedan även vid avslutningen på söndag.

– Det ska bli askul att spela på invigningen. Men den spelning jag ser allra mest fram emot är lördagens schlagerkväll. Jag tror det blir helt galet, säger Alex Falk.

Hur gick det till när du fick beskedet?

– Jag hade mailat kollat hur det gick då flera vänner hade fått besked att de inte gått vidare. Då fick jag veta att det stod mellan vår låt och en annan, säger Alex.

– Två dagar senare när jag satt på tunnelbanan fick jag ett mail där det stod att vår låt hade valts ut till årets Pridelåt. Då skrek jag rakt ut av lycka och ringde till Joanna. Jag tror att hela tunnelbanan hörde vår konversation för när vi hade lagt på kom en äldre kvinna fram och gratulerade mig.

Hur känns det att vara en av årets Prideartister?

– Det är något jag känner en stolthet över. Jag har själv en ganska extrem klädstil men jag har alltid kört min grej och jag hoppas att unga kan se att det är okej att våga gå sin egen väg.

– Jag vill visa att det är okej att stå upp för sig själv och köra sin egen grej.

Pridelåt. Årets Pridelåt heter Fabulous och handlar om att man ska våga vara sig själv. Foto: Claudio Britos

Om Alex Falk

Aktuell med: Årets Pridelåt "Fabulous"

Ålder: 42

Levt på musiken sedan har var 16 år

Bor: Norra Djurgårdsstaden

Idol: Tina Turner

Favoritlåt: Aint Nobody - Chaka Khan

Dröm: Vill turnera och gigga över hela världen

Visa merVisa mindre