Årets pedagoger överraskades på jobbet

På måndagsmorgonen överraskades Årets pedagoger på sina arbetsplatser med blommor och gratulationer. – Jag blev lite chockad, men glad, säger Ylva Nelson, Dalstugans förskola, som var en av vinnarna.

  • Publicerad 14:19, 19 nov 2018

Under måndagsmorgonen blev det ingen vanlig måndagsmorgon för fyra pedagoger i Värmdö kommun. De blev överraskade på sina arbetsplatser av en delegation bestående av politiker och tjänstemän från kommunen som  kom för att berätta att de blivit utnämnda till Årets pedagoger 2018.

Först ut var Ylva Nelson från Dalstugans förskola, som blivit framröstad av elever, föräldrar, kollegor och allmänhet.

Lite chockad

Hon blev totalt överraskad när hon av en kollega blev kallad till ett möte i personalrummet och möttes av en delegation som väntade med blommor och gratulationer.

– Hur hände det här? Jag blir faktiskt lite chockad, säger en glad förskolepedagog när hon fick höra att hon vunnit.

Utdelning av priset Årets pedagog i Värmdö. Ylva Nelson på Dalstugans förskola blev årets pedagog i förskolan. Foto: Stefan Källstigen

Det var Marie Bladholm (M), ordförande i utbildningnämnden, Allan Sooman, förste vice ordförande, Carl Kangas (S), andre vice ordförande i utbildningsnämnden, samt Pia Andersen, chef för kultur- och utbildningssektorn som åkte runt och överraskade de fyra vinnarna.

Goda förebilder

Utmärkelsen Årets pedagog har delats ut av Värmdö kommun sedan 2013. Syftet är att lyfta fram förskollärare och lärare som goda förebilder och inspiratörer till andra pedagoger.

– Det är roligt att återigen få överraska årets pedagoger på deras arbetsplatser. Alla vinnare har fått många fina nomineringar och är värdiga vinnare av utmärkelsen, säger Marie Bladholm (M), utbildningsnämndens ordförande.

Utdelning av priset Årets pedagog i Värmdö. Margret Erlendsdottir på Brunns skola var en av vinnarna som överraskades. Foto: Stefan Källstigen

Andra pedagogen som stod på tur för att överraskas var Margret Erlendsdottir på Brunns skola.

– Gud vad roligt, säger hon.

Margret Erlendsdottir på Brunns skola – en av årets pedagoger i Värmdö. Foto: Stefan Källstigen

På kommunfullmäktige den 28 november kommer de fyra vinnarna få ta emot sina utmärkelser och motiveringar till priset. Pedagogerna tilldelas även 25 000 kronor vardera för vidareutbildning.

Årets vinnare:

Ylva Nelson, Dalstugans förskola, förskola

Margret Erlendsdottir, Brunn skola, förskoleklass – åk 3

Krister Andersson, Lemshaga Akademi, åk 4-6

Fredrik Pettersson, Lemshaga Akademi, åk 7-9