VINNARE. Årets lussekatt i Botkyrka och Salem är ragdollen Kjelle från Grödinge. Grattis! Foto: Privat

Årets lussekatt heter Kjelle

Blott åtta månader gammal kan ragdoll-katten Kjelle titulera sig Årets lussekatt 2021. Och på tiden var väl det, tänker kattkompisarna Lily och Åke som redan vunnit sina egna priser och inte vill lämna Kjelle prislös.

  • Publicerad 05:15, 13 dec 2021

Årets lussekatt 2021 i Botkyrka och Salem heter Kjelle, en åtta månader gammal ragdoll som bor ute i Grödinge.

När Mitt i söker vinnaren för en segerintervju är det ägaren Ulrika Bragge som svarar.

– Vad kul! Han blev jätteglad när jag berättade för honom. Men vi har inte firat det än – det kan vi göra när som istället, säger hon.

Tre räcker

Kjelles två äldre kattkompisar, Lily och Åke, har gjort kattmamma Ulrika sällskap sedan två respektive två och ett halvt år tillbaka. De deltog också i Årets lussekatt 2021. Det var också genom Åkes uppfödare som Ulrika fick kontakt med Kjelle för första gången.

– Han är en helt underbar katt, nästan lite vild som en hund: helt orädd och det går knappt att dammsuga när han är omkring för han vill jaga den. Och han är nog den som är socialast av de tre, säger Ulrika.

Men det räcker med tre, menar Ulrika.

– Det funkar hur bra som helst mellan dem, men vilka race de kan ha ibland! I trappan, upp och ned. Det låter nästan som en hel elefanthjord som kommer.

Hur hanterar Åke och Lily sina förluster?

– De är glada för Kjelles skull. De har ju trots allt sina egna priser: Lily vann en kattsandstävling och Åke är med i en diktbok.

Juryns motivering

Juryn består av Södermalmsreportern Victor Malmcrona, Upplands-Bros Niklas Loman och Östermalms Hektor Wedin.

Alla tre var överens om att Kjelle var den solklara vinnaren, med motiveringen:

Söt ju.

Visa merVisa mindre