Årets konstnär: ”Det här är mitt sätt att bidra”

Under två veckor fick invånarna rösta fram årets Upplands-Bro-konstnär. Nu har en vinnare korats: Mahtab Afaghi från Kungsängen. I oktober får hon en egen utställning.

  • Publicerad 09:44, 7 apr 2016

Beskedet kom förra veckan.

– Jag kollade mina mejl och såg att jag hade blivit utvald. Jag tyckte att det var konstigt, men väldigt roligt, säger Mahtab Afaghi, 43.

Hon har sysslat med konst på hobbynivå i omkring 20 år. Hon började med måleri, gick vidare till skulptur och nu jobbar hon främst med collage.

– När jag började var det ett sätt att umgås med min dotter. Det var ett sätt att utnyttja vår fritid, att sitta tillsammans och skapa. Jag tycker själv att collage är mycket vackert.

Mahtab var en av omkring 20 konstnärer som ställde ut sina verk på årets vårsalong i Kungsängen. Mahtab Afaghi vann besökarnas hjärta och tog hem titeln årets Upplands-Brokonstnär. Nu ska hon ställa ut sina tavlor i en separat utställning i oktober.

– Det är fantastiskt roligt att få möjlighet att ställa ut. Jag trodde aldrig att jag skulle bli årets konstnär, säger Mahtab Afaghi.

Alla verk kommer att vara till salu, och intäkterna går till cancersjuka barn i Iran.

– Jag är själv från Iran och besöker landet varje år. På senaste tiden har jag sett otroligt mycket fattiga och behövande barn. Så var det inte tidigare. Jag har alltid funderat på vad jag kan göra för att hjälpa till. Därför skänker jag 30 procent av alla intäkter till ett sjukhus i Iran som tar hand om barn med cancer.

– Jag har mitt jobb här i Sverige och har inget behov av extra pengar. Det här är mitt sätt att bidra.

Dumpade massor kan hota grundvattnet

Kommunens tillsynsfynd i grustaget: ✓ Gummi  ✓ Pvc-rör  ✓ Plast Verksamheten på den omtvistade fastigheten Lindormsnäs 1:5 i Upplands-Bro är återigen igång. Jordmassorna som dumpats i det viktiga vattentäktsområdet är enligt ägaren så rena att ”barn ska kunna äta...fredag 17/9 14:01

Kommunen om grustaget: ”Avvaktar domstolens beslut”

Juridiskt rörigt kring Lindormsnäs 1:5. Både förvaltningsrätten och mark- och miljödomstolen väntas ta ställning till frågor som rör Lindormnäs 1:5 den kommande tiden.fredag 17/9 14:01