Appen som Philippe Antonio A.R. har medgrundat blev nyligen prisat som årets Järvaföretag. Foto: Läsarbild Philippe Antonio A.R/ Lazar Gorkiz

Årets Järvaentrepenör vill skapa integration på fotbollsplanen

Grundarna bakom appen Challenge now blev nyligen utsedda till årets entreprenörer i Järva. Tanken bakom deras företag är att de genom fotboll ska skapa integration mellan innerstan och orterna. – Det låter kanske klyschigt, men vi vill göra världen till en bättre plats, säger Phillippe Antonio A.R.

  • Publicerad 18:45, 16 apr 2019

Philippe Antonio A.R och Faisal Bahader märkte att det var väldigt svårt för fotbollslag att kunna spela träningsmatcher med andra lag. De såg också att det fanns väldigt många lag och utövare som trängdes på väldigt få fotbollsplaner inne i stan medan det i förorterna fanns massor med planer, men inte alls lika många utövare.

– Vår tanke är att det ska vara superenkelt för lagen att träffas och spela träningsmatcher med varandra. Tidigare var lagledarna tvungna att först hitta en kontaktperson och sedan boka in en träff. Det var väldigt bökigt och vi märkte att man kunde automatisera den processen, säger Philippe Antonio A.R.

”Tinder fast för fotboll”

De skapade då en app som gjorde det möjligt för tränare att lägga upp sina scheman så att andra lag kunde se när de tränade. Andra lag kan då kontakta dem och fråga om de vill spela en träningsmatch tillsammans.

– Det är lite som Tinder fast för fotboll. Innerstadslagen som inte har någonstans att spela får komma ut till orter som till exempel Rinkeby och spela matcher mot lagen där ute. På så vis möts dessa ungdomar som annars kanske inte skulle träffats, säger Philippe Antonio A.R.

Snabbt populär

På bara några få månader har appen fått över 550 följare.

– Förutom att lagen får spela matcher med varandra är det även ett bra läge för lagledarna att byta idéer mellan varandra vilket kanske förbättrar lagens egna träningar också, säger Philippe Antonio A.R.

Philippe berättar att han vill att barn ska kunna spela fotboll längre än vad de gör i dag.

– På bara fem år har medelåldern på när ungdomar slutar med fotboll sänkts från 15 till 10 år. Det är en oroande utveckling som jag vill ändra på. Sport gör att vi mår bra och det ska vara så enkelt och roligt som möjligt, säger han.