Foto: Mikael Andersson

21 april

Väsbytjejen och landslagsryttaren i beridet bågskytte Linnéa Beijar drabbades av den kroniska sjukdomen (ME). Hon kämpar för att kunna fortsätta med sina hästar Czyder (bilden), och Triton – även om hon bara orkar vara minuter i stallet.

Året som gått i Väsby - i bilder

Väsby hade ett händelserikt 2021 och inget talar för att 2022 inte kommer att bli det. Tack för alla tips ni lämnar till oss! Här är lite av det som vi hann rapportera om i fjol. Mot ett nytt välfyllt nyhetsår!

  • Publicerad 06:15, 8 jan 2022

Foto: Claudio Britos

14 maj

BETYG. Max-Praise Enos, 9 , Maxime Darcourt, 9 och Leone Karademir, 10, fick i höstas betyg på Internationella Engelska Skolan i Väsby.

Skolan är en av få skolor som inför betyg i årskurs fyra och fem.

– Det blir en stor förändring eftersom man aldrig har tänkt på att man vill ha det bästa betyget, säger Leone Karademir, 10.

Visa merVisa mindre

Foto: Mikael Andersson

14 januari

Skönt? Linda Tillander tog initiativ till en vinterbadargrupp i Väsby.

Två plusgrader i vattnet i Norrviken avskräcker inte.

– Det finns så många hälsoeffekter, inte minst stärks immunförsvaret och stressen minskar. Och så stramar det upp huden sägs det, vilket var det som fick en kompis till mig att nappa!

Ibland har de med sig något varmt att dricka efteråt.

– Det kan vara skönt att värma kroppen inifrån, säger Linda.

Visa merVisa mindre

Foto: Stefan Källstigen

14 september

Mari Grigoryan från Väsby och Edda Eyjolfsson från Vallentuna får hjälp med brottningstekniken av Tilda Wanngård på Väsby brottningsklubb.

Väsby brottarklubbs nya flickgrupp samlar tjejer från hela norra länet.

– Jag vill lära de unga tjejerna det som vi fått lära oss: träna grepp, bli säker på sig själv och få bra självförtroende, säger tränaren Nelly Lissel.

När hon själv var aktiv fick hon möta olika reaktioner när hon berättade vilken sport hon höll på med.

– De äldre var positiva och tyckte ”då är du stark, dig ska man inte mucka med. De yngre visste knappt var brottning var och trodde mest man stod på mattan och kramades.

Visa merVisa mindre

14 maj. Kaan Sengül och Rubén Espinoza Pineda (nedan) går i sjuan på Engelska skolan i Smedby som har installerat luftrenare och har många munskydd tillgängliga. Foto: Stefan Källstigen