Året genom läsarnas kameror

Varje vecka får vi in fina bilder från er. Många kommer med i tidningen och vissa blir en nyhet. Här är några av läsarbilderna som vi fått in 2020. Tack för att ni är våra ögon i Danderyd!

  • Publicerad 08:00, 31 dec 2020

Alla som älskar Putin

Foto: Gite Berggren

Bussolyckan. Det var i mars som viadukten vid Mörbygårdsvägen hyvlade av taket till en dubbeldäckare i Danderyd. Läsaren Gita fångade händelsen på bild. Ingen av de två personerna som befann sig i bussen skadades allvarligt i olyckan. Busschauffören åtalades dock senare misstänkt för grov vårdslöshet i trafik.

Foto: Alva Elmlund

Trafikstopp. Alva Elmlund fångade den här bilden på en ståtlig svan som orsakade störningar i trafiken under en morgon i oktober. Bilförare stannade och ringde polisen som senare kunde hjälpa svanen till Edsvikens vatten.

Foto: Annie Feller

Återfunnen. Putin kom tillbaka i september till sitt hem i Djursholm efter att ha varit på vift inio månader. Ägaren­ Annie har sedan dess hållit användarna
i face­book-gruppen ”Alla som älskar Putin” uppdaterade med bilder.

Foto: Karolina Jansson

Toalettpapper. Visste du att försäljning av toalettpapper ökade med 71 procent i Sverige under mars? Samtidigt ökade försäljningen i dagligvaruhandeln med 12,8 procent­. Läsaren Karolina Jansson tog den här bilden på en halvtom hylla i Danderyd.

Foto: Birgit Bodlund

Njutbart. Birgit Bodlund tog den här fina bilden i början på året på en promenad i Djursholm. ”Jag gick där och njöt, och tittade på hundar och barn och svanar.”

Foto: Anne-Lie Sifvert

Landning. Läsaren Anne-Lie tog den här magiska bilden på en ballonglandning på första tee på golfbanan under en solnedgång i september.

Foto: Jakob Scherwin

Skogen konung. Jakob Scherwin fångade i somras en älg på bild vid Edsbergsvägen och Rinkebyskogen. ”Den här älgen mötte jag och min son på återvinningsstationen.”