Över 10 000 åskådare såg premiären av Arena Run i februari. Foto: Läsarbild Arena Run

Arena Run arrangeras igen – nu med familjeklass

I februari i år var det premiär för Arena Run – Nordens första hinderlopp i arenamiljö – där tusentals kämpade sig runt en utmanande bana mitt i Friends Arena. Nu är det klart att loppet arrangeras även nästa år. Den 18 februari är det dags igen.

  • Publicerad 14:57, 27 okt 2016

Totalt handlar det om 23 hinder och 5 kilometer löpning i nästan alla delar av Friends Arena. Banan sträcker sig över sex våningar; trappor, barplan, garage, arenakorridorer, läktare och innerplan. Hinderbanan är designad så att alla deltagare ska kunna ta sig igenom den, oavsett om man är en van löpare eller bara vill ha en rolig utmaning.

– Vi tampas med att många verkar rädda för hindren, men vi har inga obehagliga grejer. Tänk skeppsbrott i stället. Som när man kom till gympan och det fanns en bana med plintar och bommar, sa hiphop-artisten Petter Askergren, som arrangerade loppet i år tillsammans med sin fru Michaela Askergren, inför premiärloppet i februari.

På Arena Run väljer man att springa själv eller i lag. Nytt för i år är en familjeklass för den som vill springa en kortare del av banan tillsammans med sitt barn.

Förutom äran och en Arena Run-medalj att hänga runt halsen belönas vinnaren i respektive tävlingsklass med 10 000 kronor var.

Loppet i februari hade nära 2 000 deltagare och drygt 10 000 åskådare på läktarena på Friends Arena. Cimmie Wignell, Icebug/Toughest Ambassador, segradee i herrklassen med tiden 7,26. Snabbast i damklassen var Lindsay Webster, MTR Express, på