Utrymningsvägarna är håller inte för antalet människor som vistas i lokalerna. Foto: Mostphotos

Arbetsmiljön är farlig på Kulturskolan

”Miljön är inte säker för barn att vistas i”. Det skriver Kultur- och fritidskontoret om Kulturskolans lokaler i Kungsängen.

  • Publicerad 16:01, 19 sep 2018

Kulturskolans lokaler på Skolvägen i Kungsängen uppfyller inte arbetsmiljökraven. Detta enligt Kultur- och fritidskontoret, som menar att skolan behöver nya lokaler redan nästa år – en av de största utmaningarna för nämnden.

– Vi tar det på största allvar och tittar på hur vi ska lösa arbetsmiljön och tillgängligheten på både kort och lång sikt, säger kultur- och fritidschef Hannah Rydstedt, i ett pressmeddelande.

Funktionsnedsatta utestängs

Antalet elever på Kulturskolan har ökat med 35 procent sedan förra året. I dag finns 610 inskrivna elever från alla F-6 skolor i kommunen.

Lokalerna ligger i Blå huset, där det finns tre trappor som inte har någon tillgänglighetsanpassning. Detta gör att varken elever eller vuxna med funktionshinder kan delta eller besöka skolans verksamhet.

Brandskyddet håller inte

Utrymningsvägarna är inte anpassade för antalet människor i lokalerna och är därför inte säkra för barn att vistas i.

Beslut om åtgärder

Den 25 september fick kultur- och fritidskontoret i uppdrag att redovisa en behovsanalys och ett konkret förslag på hur lokalfrågan ska lösas, så att arbetsmiljön för lärare och elever kan säkerställas.

Ny aktivitetsapp lanseras – prova på-dag i helgen

Lördagstips för Upplands-Bros unga. I helgen bjuder föreningen Sparks Generation och kommunen in till en prova på-dag med allehanda idrotter, kultur och inte minst feststämning. Detta gör man för att fira lanseringen av en ny app där...fredag 23/10 15:59

Prisat företag ska hjälpa ryttare

AI-teknik i ny app blir ridcoach Horsetechbolaget Rider’s Position, med säte i Skokloster, har prisats i entreprenörstävlingen Venture Cup. – Det betyder jättemycket, säger vd Mari Zetterqvist Blokhuis.fredag 23/10 13:04