Det var hemms hos farmor och farfar i Täby som Linn Berner, tillsammans med hennes familj, byggde vad som kan vara Täbys högsta snögubbe. Foto: Linn Berner

Är detta Täbys högsta snögubbe?

I helgen byggdes en snögubbe som mättes till två meter och 42 centimeter på en tomt i Täby. Nu vill skaparen Linn Berner med familj utmana andra att slå deras rekord.

  • Publicerad 16:38, 13 jan 2021

Vi vill utmana andra att bygga ännu högre.

I veckan var Linn Berner, 13, från Sollentuna på besök hos sin farmor och farfar i Roslags Näsby i Täby, tillsammans med sina kusiner. På grund av covid-19 fick de umgås utomhus, men inte utan aktivitet.

– Det var så mycket snö så vi ville bygga något, vad som helst. Efter ett tag kom vi på idén om att bygga en snögubbe och försöka göra den så stor som möjligt, säger hon.

Familjen byggde i drygt en timma och när den andra snöbollen skulle lyftas på plats fick fem personer hjälpas åt.

– Det var väldigt tungt men vi klarade det till slut, det var kul att vi fick göra något tillsammans, säger hon.

Vill göra aktiviteten till en tävling

När bygget var klart tog farfar Crister fram tumstocken och kunde konstatera att gubben var två meter och 42 centimeter. Vilket kan vara ett rekord i Täby, tror Linn Berner.

Nu vill hon utmana andra norrortsbor.

– Vi vill utmana andra att bygga ännu högre, passa på när det är mycket snö och ta med nära och kära. Om någon slår vårt rekord så kanske vi får bygga en till- som blir ännu högre.

Hjälp. Kusinerna Douglas och Fabian Clewemar hjälper till att få snögubben rak. Foto: Linn Berner

Har du byggt en högre gubbe?

Vill du utmana familjen genom att bygga en högre snögubbe? Ta då med dig tumstocken ut och mät hur lång den är, ta sedan fram kameran.

Skicka din bild till oss på redaktionen till bild@mitti.se och skriv Täby i rubriken.