Är detta Haninges skönaste busschaffis?

Många tog bussen i Haninge med skräckblandad förtjusning i veckan. Busschauffören Marie Sundqvist, 51, från Västerhaninge ville bjussa på något litet extra.

  • Publicerad 08:00, 6 nov 2018

Pilotbrillor, lila läppstift, svart slöja, djävulshorn, röda blinkande ljus i håret – och nät med spindlar i taket.

– Jag har åkt buss med en riktig bitch – hon var underbar, sade en kvinna i Haninge till Mitt i veckan efter att hon gått av bussen.

Men det var ingen highway to hell hon och de andra resenärerna fick.

Busschauffören Marie Sundqvist i Haninge ville bara fira Halloween – samtidigt som hon plockade upp resenärer mellan Brandbergen och Handens sjukhus.

Älskar sitt jobb

Vissa veckor kör hon SL:s lilla närtrafiksbuss i Haninge som främst har äldre resenärer. När Mitt i får tag på Marie efter arbetspasset säger hon att hon ville göra något extra för de äldre eftersom hon älskar jobbet.

– Speciellt när jag får köra 981:ans lilla närtrafiksbuss mellan Brandbergen och Handens sjukhus. Det är sådan härlig stämning mellan alla som åker. Vi är som en enda stor familj som bryr oss om varandra, berättar hon.

Busschauffören Marie Sundqvist i Haninge diggar Halloween.

Det är inte första gången Marie firar med resenärerna.

Förra julen pimpade hon och kollegorna bussen med glitter och ljusslingor – och iklädd tomtemössa serverade Marie pepparkakor i bussen.

– Många av de äldre orkar ju inte fixa hemma längre, och att ge dem ett gott skratt och få dessa leenden är en härlig känsla, säger Marie Sundqvist.

Har du börjat planera för julfirandet än?

– Med vår chefs tillstånd hoppas vi att bussen får julpyntas, säger Marie.